Citiraj:
Autor Penryn
A 2.0 TDI nije normalne veličine? 
|
Neprecizno sam se izrazio. Nisu mi normalne veličine oni koji mijenjaju 2.0, 2.2, 2.5 motore... Oni 1.2, 1.4, 1.5, 1.6...
Za ljude koji voze 30km/h po gradu i par tisuća kilometara godišnje, a vožnja autom ne predstavlja gušt, dobar im bude i 1.0.
Citiraj:
Autor Penryn
Meni se 2.2 sky-d ne sviđa jer je takoreć pokusni kunić, prvi s 14:1 kompresijom zbog čega zahtjeva varijabilne ventile i dodatan sklop za otvaranje isp. ventila tokom usisa, 2 turbine, srednje hladan start(npr. 0C) mu uvelike ovisi o (keramičkim) grijačima..
Sve te gluposti TDI recimo nema a opet daje jednakih 150ks pri nižim okretajima i uz nešto nižu potrošnju.
Dodatan plus za mene je što je kod TDIja cijeli sistem ubrizgavanja već provjereni Boschov, ali još bitnije što su dizne obične elektromagnetske a ne piezo kao kod skyactiva, koje su em skuplje em češće crkavaju.
|
Bilo mi je zanimljivo kod prvog starta na ovih 10C kaj se motor valjda pol minute vrti na 2000rpm.

Ja sam ljubitelj kompleksnih, novih, ludih stvari.

Vozio sam VW motore i nemrem reći niš protiv njih.
Citiraj:
Autor Penryn
Što se tiče izdržljivosti malih 1.6 dizelaša, strah ti je neutemeljen, jer ima tdija,hdija, dcija itd. sa skoro 400k km čak i na njuškalu a za vani da ne govorim..
|
Slažem se, imam i ja jednog takvog. Al ja sam ipak onaj koji voli vozit auto sa 30% njegovih mogucnosti i veselit se sa ostalih 70% kad mogu. U 1.5dCi mi je dodavanje gasa više-manje on-off.

Da bi zadovoljio tu želju, ako pričamo o dizelašima, motor mora imati barem 150hp i adekvatni moment (350Nm+) i prigodnu mu krivulju. Koji sub-2.0L dizlo to može dati? Ili benzinac for that matter. Isto tako ne volim high revving motore, više volim kad može dati moment na niskim okretajima. Što više turbina u autu, to bolje.

Sve su to osobne preferencije.

Ne znam sad dal moram stavljat disclaimer da se ne vozim 150km/h po zelenom valu ili 250km/h po Slavonskoj. Nisam divljak.
Kaj se tiče potrošnje... Dam se kladit da bi mi za
moj stil vožnje 2.2L SkyActiv-D na 150 ili 175 konja trošio jednako ili manje od mojeg 1.5dCi 80hp.