Tema: Automobili
View Single Post
Staro 31.01.2016., 13:29   #19394
IcyTexx
Premium
Moj komp

IcyTexx's Avatar

Datum registracije: May 2007
Citiraj:
Autor Penryn Pregled postova
A 2.0 TDI nije normalne veličine?
Neprecizno sam se izrazio. Nisu mi normalne veličine oni koji mijenjaju 2.0, 2.2, 2.5 motore... Oni 1.2, 1.4, 1.5, 1.6...

Za ljude koji voze 30km/h po gradu i par tisuća kilometara godišnje, a vožnja autom ne predstavlja gušt, dobar im bude i 1.0.

Citiraj:
Meni se 2.2 sky-d ne sviđa jer je takoreć pokusni kunić, prvi s 14:1 kompresijom zbog čega zahtjeva varijabilne ventile i dodatan sklop za otvaranje isp. ventila tokom usisa, 2 turbine, srednje hladan start(npr. 0C) mu uvelike ovisi o (keramičkim) grijačima..
Sve te gluposti TDI recimo nema a opet daje jednakih 150ks pri nižim okretajima i uz nešto nižu potrošnju.
Dodatan plus za mene je što je kod TDIja cijeli sistem ubrizgavanja već provjereni Boschov, ali još bitnije što su dizne obične elektromagnetske a ne piezo kao kod skyactiva, koje su em skuplje em češće crkavaju.
Bilo mi je zanimljivo kod prvog starta na ovih 10C kaj se motor valjda pol minute vrti na 2000rpm.
Ja sam ljubitelj kompleksnih, novih, ludih stvari. Vozio sam VW motore i nemrem reći niš protiv njih.

Citiraj:
Što se tiče izdržljivosti malih 1.6 dizelaša, strah ti je neutemeljen, jer ima tdija,hdija, dcija itd. sa skoro 400k km čak i na njuškalu a za vani da ne govorim..
Slažem se, imam i ja jednog takvog. Al ja sam ipak onaj koji voli vozit auto sa 30% njegovih mogucnosti i veselit se sa ostalih 70% kad mogu. U 1.5dCi mi je dodavanje gasa više-manje on-off. Da bi zadovoljio tu želju, ako pričamo o dizelašima, motor mora imati barem 150hp i adekvatni moment (350Nm+) i prigodnu mu krivulju. Koji sub-2.0L dizlo to može dati? Ili benzinac for that matter. Isto tako ne volim high revving motore, više volim kad može dati moment na niskim okretajima. Što više turbina u autu, to bolje. Sve su to osobne preferencije.
Ne znam sad dal moram stavljat disclaimer da se ne vozim 150km/h po zelenom valu ili 250km/h po Slavonskoj. Nisam divljak.

Kaj se tiče potrošnje... Dam se kladit da bi mi za moj stil vožnje 2.2L SkyActiv-D na 150 ili 175 konja trošio jednako ili manje od mojeg 1.5dCi 80hp.

Zadnje izmijenjeno od: IcyTexx. 31.01.2016. u 13:35.
IcyTexx je offline   Reply With Quote