Citiraj:
Autor WraGG
Sta na kraju treba platiti? Ono sto sam ja spominjao gore za Real Debrid account? Pa ne trebas ti njega placati, ali on olakasava koristenje nekih plugina. I bez njega ti Kodi daje hrpu mogucnosti i puno vise sadrzaja nego recimo Netflix.
|
Genesis tj njegov nasljednik kojeg lambda i ostali na tvaddon razvijaju neće biti besplatan. S jedne strane podupirem to, s druge se pitam zar to plaćanje premium providera opet nije ilegalan provider? Radije uzmem Netflix koji će imati 2/3 svih interesantnih serija za 30-50% veću cijenu, kad već plaćam. Radi se o <10€, tako da taj postotak nije značajan.
Cijena dodatno raste kad se kupi neki VPN, ali opet ne preznačajano, ali se dobiva sav US sadržaj, što nije nikako za baciti
Citiraj:
Autor WraGG
Sta ne funkcionira dobro na Android TV-u? Ako mislis na Kodi, ja inace nisam pobornik tih Android box-ova, pa sam uvijek za soluciju HTPC-a ili nekog Windows boxa. Ako bas to ne zelis, onda je Openelec odlicno rjesenje koje radi savrseno.
|
Nije bitno jesi li ti pobornik nekog rješenja, bitno je da krajnji korisnik, u ovom slučaju ja, ima UX koje je pozitivno tj. ispunjava očekivanja.

Kupio sam Sony Android TV s ciljem da vrtim što poželim na njemu. Gledam na to da sam platio eXtra da dobijem tu funkcionalnost sa Sonyem, iako je postotak udjela u odlucio bio značajno manji od kvalitete slike i izgleda TV-a.
Kodi se da instalirati, da se sve podesiti ali je to daleko od proizvoda koji radi stabilno.
Kad se spoji labilna stabilnost Kodija pod Android TV-om i plaćanje plugina koji omogućava gledanje, dolazim na istu točku zbog koje sam otkazao netflix pretplatu - aplikacija je javljala grešku prilikom logina.
Greška je bila na relaciji moj ISP - Netflix serveri i riješena je, ali odlučio sam dati priliku Kodiju s Genesisom, a probao sam i TRW i još onaj treći i četvrti plugin istih mogućnosti kojima se ne sjećam više imena, doduše, spomenuti su više puta u temi.
Većinom sam film gledao napreskokce zbog bufferiranja koje ni uz najagresivnije custom postavke nije nestalo ili se smanjilo na zadovoljavajuću razinu.
Osobno sam pobornik HTPC-a, a pored TV-a otpočetka stoji mali PC. Nema nikakvih super izbornika s velikim thumbnailovima, ali kad god si povučem film ili seriju radi 100%, nema prekidanja, nema štekanja. Ako već koristim PC, Kodi mi na njemu ne treba jer mi nije teško otvoriti mrežni ili lokalni disk, dvokliknuti na medijsku datoteku i napraviti fullscreen. Neš ti problema da moram Kodi za to imati
U svakom slučaju sam htio rješenje koje za pogledati pol satnu do satnu seriju ne zahtijeva računalo koje mi stoji van namještaja. Kućište nije ružno, dapače, ali ako vizualno soba može biti skladna, bez nekakvih metalnih objekata, zašto ne