Citiraj:
Originally posted by Paske
ZEMLJO OTVORI SE !
Ovo je brutalno silovanje tekstilne industrije.
Daklem ... odijelo od 600-800 Kn NIJE za svećane prilike ( vjerujem da ti treba za svadbu isl., da ti treba za posao nebi ovako bubal gluposti ), to je odijelo za šekret, eventualno za odlazak na polje ....
Naime ta odijela su često od sintetike i VRLO loše sašivena, a rijetko prate linije tijela.
Daklem, tebi treba odijelo od cca 1200 - 1500 Kn. Za tu svotu kupiš pristojno odijelo od Nik-a, Varteksa - samo traži mješavinu 55% vuna 45% poliester.
Vjerujem da si mlađi, ali bez obzira, muškarac u odijelu MORA izgledati pristojno. Odijelo se kupuje kako bi se istaknula elegancija osobe koja ga nosi. Tako da jeftinjara odijela koja rade mali žuti - NISU za ikakovu priliku.
Moja osobna preporuka je:
a) Kupi odijelo modne marke: Nik i/ili Varteks
- Imaju dobra odijela po pristojnim cijenama.
- Biraj mješavinu ( naglašeno prije ) 55% vuna 45% poliester.
- Ako kupuješ u Zagrebu - shoping cebtar Varteks - uzmi nekog uza sebe od 50-ak godina ( preporučljivo svadljivu osobu ), jerbo su trgovci tamo OČAJ.
b) Kupi materijal sam ( uz osobu koja se razumije ) i daj sašiti.
- rezultat je tkanina po volji cijena 80- 450 Kn po metru ( ovisno i kvaliteti )
- cijena šivanja odijela je 800 - 2000 Kn ( ovisno o majstoru i njegovom nivou znanja, kao i dali se odijeli rukom šiva i još neke sitnice .... )
- odijelo koje je rađeno za tvoje potrebe po tvojim mjerama i koje ti savršeno stoji.
- vrijeme izrade je 10-14 dana
c) Otiđu i Kamensko tvornicu. Pored tvornice je njihov dučan. Ugodne cijene, dobra kvaliteta.
- topla preporuka - Piere Cardin odijela. Skupa, ali vrlo dobra izrada.
|
Eto da ne duljim previse,ali vjerojatno ocu...
Ja se osjecam mlad a sada ti ocjeni...imam 25 god i odijelo mi trebaza vjencanje posto sam kum.Za 2-3 mjeseca cu diplomirati tako da mi treba i za to odijelo,i naravno za razgovore za posao.Ovo sam postao na forum kada nisam imao pojma o nicemu pa da vidim razmisljanja.Sve ono sta ti kazes je lijepo i krasno i znam da ta odijela od 500-800 kn od malih zutih nemaju smisla ali vjeruj da imam priliku kupitineko drugo odijelo,citaj da imama vise para bi tako napravio bez razmisljanja o nekermanima i sl. glupostima.
Jos je problem sta sam visok i mrsav i ne mogu nac ibroj pa sam mislio da bi mozda bilo najbolje da mi ga nestko sasije.Bio sam kod krojaca i kaze mi da ti nitko nece napraviti odijelo kao sta je ono u tvornici napravljeno,kaze nema sanse i da je bolje kupiti odijelo koje ti dobro stoji o onda ti ga on sredi.Kaze da je sve ok ako nije vece od dva konfenkcijska broja.Inace cijena je 350kn hlace 900kn gornji dio + materijal...
Evo danas sam prodirao po gradu pa malo bacio oko i skuzio da nema smisla uopce uzimati ovo iz nekermana jedino ako bas budem morao pa vidjeti samo posto se moze vratiti.Ima sasvim pristojna odijela od 1500-2000kn,a ovo iznad smatram totalnom kradom jer ne moze me nitko uvjeriti da to vrijedi 3000+ kn pa makara pisalo armani i sl. sranja... inace iz Rijeke sam tako da otpada sve ovo..eto toliko malo sam oduzio ali mozda pomogne nekome drugome...