ne znam kako je kod drugih, ja vozim punto iz 2003. - oduvijek, odnosno 5 zadnjih godina kako vozim auto primjetio da obično po ljeti, farovi postaju zamućeni i žuti, više s vanjske strane, nego unutarnje. mislim, tj. uvjeren sam da do toga dolazi zbog izloženosti jakom suncu po ljeti, odnosno auto je parkiran uvijek (blještave površine) da se zrake jakog ljetnjeg sunca lome baš na farove. nisam primjetio razliku da žarulja ima bilo kakvog utjecaja na zamućenost/žutenje farova. tome pridonosim i lošiju kvalitetu izrade valeo fara (desni far koji je originalni se više magli od lijevog koji je nešto noviji)... neko vrijeme sam vozio na regular h1, dok duže vrijeme na 4300K/6000K china xenon hid kit

- sa običnim žaruljama nisam vidio cestu, kao ni drugi koji su vozili auto... visina snopa je narihtana na regloskopu, tako da je to. iznutra, far ima problema sa kondenzacijom, far se zarosi ako nije dobro zatvoreno poklopcem sa dihtungom (a i ako je, čini mi se

), i tu nastaje problem stvaranja kamenca s unutrašnje strane fara, kojeg ne znam kako očistiti, ni može li se to uopće - najnajvjerovatnije je kakvoća materijala/kvaliteta izrade, potom izloženost suncu
seat ibiza iz 2001. godine - nikada nije imala tih problema, farovi su uvijek bili i ostali briljantno čisti
hyundai atos iz 2007. godine - također
kia ceed 2009. - također
ali, nijedan od tih auta nije ni bio izložen suncu kao šta je punto, za kojeg mislim da je poprilično nekvalitetniji od ostalih + neodržavan (kada je kupljen iz druge ruke imao je 80% zamagljene farove, koje smo naknadno ispolirali i mada su ponovo došli žuti/zamućeni, nikada nisu postali kao prije), sve u svemu - mislim da je prvo mjesto kvaliteta izrade, drugo izloženost suncu, više nisam za stavljanje h4 china bulbova u novije vozilo
mislim da SKUPLJI i NOVIJI auti više nemaju/neće imati problema sa zamućenosti farova - žutilom i zamagljenosti