Citiraj:
Autor Teknokyo
Nemojmo generalizirati.
Za primjer ću uzeti SW: Battlefront.
Po statistici koju je izbacio EA nakon završene bete, igru je probalo 9mil igrača.
Znači, igra je eye candy, a najbitnije od svega ima ogroman fan base s kojim se rijetko koja igra može pohvaliti.
E sad pogledaj live statistiku tj. player base:
http://swbstats.com/
PS4 player base je puno veći jer se igra dijelila uz konzolu, ali zato odi pogledaj njuškalo i slične stranice (ne samo hrvatske). Prodaje se na tisuće primjeraka.
Na pc-u se čeka queue za ulazak u igru (jučer je izašao patch pa je to smanjeno), ali još gore od svega je, da u koliko igrači iz protivničkog team-a izađu usred igre (nebitno zbog kojeg razloga, ali najčešće je to loš team za koji igraju) čeka se po 10-15min da u igru uđe po 1-2 igrača, a do onda je pobjeda zagarantirana.
See my point?
Igra namjenjena mladeži/sw fanovima, koja je eye candy i ima ogroman fan base, a da se prodaje dobro!
|
Osim toga, bilo bi zanimljivo napraviti anketu, te analizu kako bi se ustanovila prosjecna dob igraca novog Battlefront-a.Uvjeren sam da bi bio sokiran, kada bi vidio da rijetko koji ima 18.
SW kao fransiza ima ogromnu fan bazu, kao i community koji se mjeri u ne znam kakvim razmjerima, sto se brojki tice.Velika vecina igraca je kupila Battlefront u nadi da je spiritualni nasljednik originalnog Battlefronta, te iz razloga sto igraci prijasnjih SW igara nisu dobili postenu SW igru vec ne znam koliko godina.
Isto tako, navukli su se eye-candy + nostalgija (sto je EA DICE super iskoristio, gg wp), da bi se na kraju razocarali, bez obzira koliki fanovi bili.
SW Battlefront uopce nije Battlefront, vec interaktivni SW film.
Da se razumijemo, igra
jest zabavna, ali lifespan je vise nego upitan.
Jedini plus je zapravo to sto je imala relativno uspjesan launch.
Ovo je vec ogroman OT, ali sam se morao osvrnuti na ovaj post.
Nemoj mi, molim te, vise davati za primjer kompanije koje su prije toga imale izlete u nepoznato, fijasko sa igrama svake godine i slicno.
Sjecas se samo svega sa BF3 i BF4?
Da ne duljim, nisam generalizirao i nisam se osvrnuo na jednu kompaniju.Ima ih puno u tom segmentu i to je ono sto je zalosno.
Osim toga, kad smo vec kod SWBF u izradi od strane EA DICE-a i EA-a kao publishera, imam pitanje za tebe.
Zasto bih napravio pre-order na njihovu sljedecu igru, s obzirom da su prijasnje imale toliko problema da su bile neigrive?
Sve sto ja govorim jest: try-before-buy.Ti citas izmedu redaka i izvlacis iz konteksta sto ti odgovara.
Plus, nemas niti jedan argument s kojim mozes opravdati visoke cijene za igre za koje nemas prilike probati prije no sto ispraznis novcanik za iste.
Doduse, postoji opcija refund, ali je i to u velikoj vecini slucajeva pain in the ass.Iz prve ruke znam da je to kao da pregovaras sa djavlom osobno, kao da trazis natrag novce koji nisu tvoji.
Umjesto da levitiraju i da se prave pametniji od ostalih, pokusavajuci na razne nacine izmusti iz community base-a i zadnju lipu, bilo bi najpostenije da se spuste na zemlju medu nas smrtnike, daju nam demo verzije, pa tko voli - nek' izvoli.
Da ne spominjem debilne DLC-eve, kojima dijele player base na vise dijelova...strasno.Prednaruci igru (koja jos nije niti priblizno zavrsena) i uz igru dobijes prvi DLC besplatno...