View Single Post
Staro 29.01.2016., 12:18   #24
Teknokyo
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Oct 2015
Citiraj:
Autor Alph4Dawg Pregled postova
Po meni, u pre-orderu i danasnjoj mladezi lezi problem.
Community, umjesto da igra na vote-with-your-wallet, radi masovne pre-ordere na konto hype-traina kojeg naprave izdavaci i developeri izbacivanjem trailera i placenih review-ova, koji su kao legitimni i iskreni.
To nikada nisam razumio. Znaci, napravis pred-narudzbu proizvoda o kojem doslovno ne znas nista, a jos najmanje od svega da li zapravo radi. Nevjerojatno.
Osobno mi cak ni eye-candy nije narocito bitan, vec me zanima igrivost, trajnost, mehanika igre i slicno.
Ali, u tom grmu lezi zec. Danasnja mladez pada na eye-candy i zato padaju i sline na prvi trailer koji netko izbaci na net za odredene igre.
Nikada, pa ni sada, nisam shvacao zasto bih platio (pri tome jos i napravio pred-narudzbu) za nesto sto lijepo izgleda, dok je tom istom sama funkcionalnost i vise nego upitna, da ne spominjem druge elemente.
Nemojmo generalizirati.
Za primjer ću uzeti SW: Battlefront.
Po statistici koju je izbacio EA nakon završene bete, igru je probalo 9mil igrača.
Znači, igra je eye candy, a najbitnije od svega ima ogroman fan base s kojim se rijetko koja igra može pohvaliti.

E sad pogledaj live statistiku tj. player base:

http://swbstats.com/

PS4 player base je puno veći jer se igra dijelila uz konzolu, ali zato odi pogledaj njuškalo i slične stranice (ne samo hrvatske). Prodaje se na tisuće primjeraka.

Na pc-u se čeka queue za ulazak u igru (jučer je izašao patch pa je to smanjeno), ali još gore od svega je, da u koliko igrači iz protivničkog team-a izađu usred igre (nebitno zbog kojeg razloga, ali najčešće je to loš team za koji igraju) čeka se po 10-15min da u igru uđe po 1-2 igrača, a do onda je pobjeda zagarantirana.

See my point?

Igra namjenjena mladeži/sw fanovima, koja je eye candy i ima ogroman fan base, a da se NE prodaje dobro!

Zadnje izmijenjeno od: Teknokyo. 02.02.2016. u 14:06. Razlog: typo
Teknokyo je offline   Reply With Quote