View Single Post
Staro 28.01.2016., 14:11   #2736
dh41400
Señor Audiophile
Moj komp

dh41400's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
Autor xGAME Pregled postova
Pricas o ovom MSI modelu?
Ako da, to je najlošije hlađenje od svih za 980 Ti nereferntne Ti modele (mislim da je od onda Asus fixao svoju Strixicu). Cooler je preslab. Večina ljudi koja je kupila je bila prisiljena na vodeno ići jer su temperature bile previsoke. Načitao sam se doslovno preko 1000 stranica razno raznih foruma kada sam ja bio u potrazi za 980 Ti modelom (fuckas službene reviewove kada oni to na bench mašinama vrte u klimatiziranim prostorima, bez stranica kucista).

TF4 je dobar sve do 980 obične, za Ti je daleko preslab. Najbolje on-air hlađenje od tih Ti modela ima Matrix od Asusa ali košta preko 7k kn , Palit Super Jetstream i oni ichill ili kako se vec zovu modeli (ali su ružni ). Zotac edicije isto super hlade, ali imaju bug u biosu ili negdje, a ovi šupci to ne žele fixati pa ih ljudi zanemaruju.
Citiraj:
Autor xGAME Pregled postova
Proleti samo kroz OCN forum pa ćeš vidjet tugu i bijes ljudi Za tu MSI 6G water cooling je must have ako nemaš vent na svakoj strani kučišta Ili ako ti 80-85° nije puno u gamingu
Upravo sam preletio teme po tom forumu i mogu ti reći ... hvala ti, uljepšao si mi dan Ovako se nisam nasmijao već duuugo vremena

Navesti ću ti par tema/problema sa kojima se susreće tipičan OCN član:

Kaže čovjek da mu se pregrijavaju grafe u ovoj kombinaciji, te dobiva savjet od iskusnih članova da promijeni pastu na novim novcatim grafama
To što su mu grafe nabijene jedna na drugu te umiru od nedostatka zrak, to se uglavnom zanemaruje.

Ovaj član se čudi temperaturama prilikom IDLE-a, unatoč činjenici da mu ventilatori na grafi NE RADE jer su u Hybrid modu te mu kućište vjerojatno ima slab protok. Također je dobio savjet da promijeni pastu na novoj grafi

U trećem primjeru se korisnik također čudi visokim temperaturama svoje naklokane dvije grafe u ovakvom rasporedu. Grafe se guše jer su nabijene jedna na drugu, te priznaje i sam da mu protok u kejsu nije baš najbolji, ali također dobiva savjet da promijeni pastu na novim grafama

Ovaj korisnik je pak već zamijenio svoj hladnjak za AC Accelero Xtreme IV, ali mu nije jasno kako ima uvijek iste temperature, bila grafa kloknuta ili ne, otvoren kejs ili zatvoren. Nije mu ni na kraj pameti pogledati Fan Profile u MSI AB-u ili čemu već. Dobiva savjet da stavi vodeni blok na nju ... jer je pastu već promijenio

Još jedan korisnik planira staviti svoju 980Ti pod vodu, a konfiguracija ventova će biti sljedeća: Svi ventovi sa radijatora tjeraju zrak unutra, a jedino 2x 80mm ventovi na poleđini kućišta će biti exhaust. Recept za uspjeh

Ovaj korisnik ima dvije MSI Gaming 980Ti u SLI-u kloknute na 1500MHz, a temperature u loadu su mu 70-ak°C, kaže da nije baš zadovoljan

Eto ukratko, ostaviti ću si ostale threadove za poslije, kada mi bude dosadno
dh41400 je offline   Reply With Quote