Citiraj:
Autor tiki66
Kad smo već kod toga tko je gaymer a tko ne, malo oftopičarenja.
Prije dok sam bio gejmao u online igrama bi redovito bili bolji oni sa starim kramama od kompjutera i kugličnim miševima  Svi ovi što su furali neke marke, optičke/laserske miševe i mašine po par tisuća kuna nisu im ni mogli doći blizu
Igra frend SWAT i kaže svi se nešto ku*če s konfama i dođe jedan pro igrač i ispadne da ima totalnu kramu.
A i bilo je igra di se namjerno sve stavljalo na low samo da ti sjene i ostale gluposti sa strane ne smetaju i da lakše uočiš nekoga...
Tako da eto, gamer je širok pojam i ne znači nužno ako netko ima kramu da je manji gamer od nekog pr0 mulca sa periferijom od 2000kn i i7 te dvije 980 u SLI...
|
Recimo jedan od najjačih hard core gamera što sam susreo je bio jedan cimerov kolega sa FER-a. Frajer je brijao stalno po nekim strategijama (age of empires i sl.) i onim browser tipa travian i sl. Imao je neki laptop sa intelovom integrušom, a kući neki stari desktop odron koji je sve to uredno vrtio. Znači fanatizam do daske (buđenja po noći radi nekakvih poteza), čru gejmer, čak je i faking igru napravio za diplomski. S druge strane imaš brljatora sa i5 k i gtx 970 koji se smatra nekakvim gamerom i te brije (sva sila periferije), sve živo prati, a samo brlja tj. taj nije nijednu igru koju je započeo prešao, barem ne zadnjih godina. Sad bi po kriteriju hardvera onaj prvi nebi mogao biti "gamer" a ovaj drugi kao bi...
Nekome tko igra starije strategije je apu jači nego 980ti SLI ovome što igra vičer 3...
btw što se tiče gt 710 to vam i je rebrand (kepler), kao što sam linkao gore, te nije ni blizu apu-a (koji je jači i od gt 730)