View Single Post
Staro 28.01.2016., 02:58   #324
Glavas_ZG
Premium

Datum registracije: Feb 2015
Citiraj:
Autor blava Pregled postova
Mogu ti dati 4-5 screenshotova di je bottleneck HD 7950 OC-anoj,evo vidi jedan u AC Unity.

Igra jest neoptimizirana,ali isti scenarij u GTA V,majke mi ja sve mislim da si ja umisljam ili sta,gdje god sam procitao taj i5 bi trebao GTX 970 izvlaciti,a kamoli duplu slabiju HD 7950

Mislim prijeci na AMD FX neki upiknuti,isplati li se realno ? Ili pak uzeti kakvu plocu koja moze oc-ati,isplati li se opet ulagati u neku bolju plocu,a platforma long gone radi 400-500 MHz overclocka ?
Nemoj ići sa 3470 na FX, to je kao da si prešao sa konja na magarca.
Ovo što si stavio vezano za Bootlneck HD 7950 nema veze sa vezom.
Navodiš jednu loše optimiziranu igru sa inače lošim AMD driverima, to u nikojem slučaju ne predstavlja pravilo snage i5 3470.
Možeš si kupit procesor koji hoćeš ako to želiš, nije ti potrebno da se prvo u to uvjeravaš sa navodnim bootlneckom.
Ja imam gotovo isti i5 koji je bio u kombinaciji sa dosta kartica (od 7850 do gtx 970) a frend ga ima sa GTX 970 već duže vrijeme.
Iskorištava grafu u potpunosti u što sam se i sam uvjerio, da nije tako prodao bih ga.
Taj proc je dovoljno jak čak i za GTX 980ti.
Naravno da bi neki i7 imao još bolje performanse ali o tom po tom.
Ovo što si spominjao za klokanje, tih 400Mhz po jezgri ti nije neophodno ali ako imaš ploči i možeš ih dobit ''free'' onda to treba i napravit.
Ja sam uzeo CM Hyper 212 EVO i stavio i5 3570 na 4.2Ghz i NISAM osjetio nikakvu razliku u performansama. No ok, ja imam AMP 670, da imam 980ti možda bi i osjetio razliku.
Dakle, ne trebaš novi proc, a ako želiš novi proc onda je druga priča.
Glavas_ZG je offline   Reply With Quote