View Single Post
Staro 27.01.2016., 10:05   #3294
jean luc
Premium
Moj komp

jean luc's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
Ja sam se raspitivao o ovom Asusu (ASUS X751SJ) prije par dana, i na kraju sam ga kupio.

Iako me ispočetka malo smetala njegova bijela boja, na kraju zapravo uopće nije loš uživo jer ima crne tipke i rub ekrana, pa estetski izgleda sasvim OK. Površina oko tipkovnice i na poleđini ima laganu teksturu pa je ugodan na dodir, a mislim da će ga lakše biti držat čistim od crnog.

Sve izgleda jako dobro sklopljeno i kompaktno, čvrsto i kvalitetno na dodir. Ekran je za moje pojmove ok, nisam primjetio svoj odraz u njemu iako ga nisam koristio do sada na svjetlu ili suncu. Gubi ili dobija svjetlinu kako tiltaš ekran na niže ili u uspravniji položaj, al to bi trebalo biti normalno obzirom da je najvjerojatnije riječ o TN matrici - nisam nigdje primjetio točnu specifikaciju, ali za 3.500 kn sumnjam da je riječ o IPS-u.
Računalo je prilično lagano za prenosit, barem za moje potrebe - od stola do stola ili u auto pa na more i slično.....

Nakon što sam updateao windowse i odinstalirao par Asusovih "poklon" programa (McAfee u prvom redu), sa programom Driver pack solution (DRP) je povukao 17-18 nadogradnji na drivere.

Nakon toga računalo radi glatko u svim osnovnim poslovima (surfanje, pisanje, film, glazba), tako da sumnjam da možeš imati problema takve vrste zbog četverojezgrenog Celerona na 1,6 Ghz.
OS se diže za cca. pola do 1 minute, a sve drugo radi bez primjetnih odgoda.

No kako sam ja kupio računalo zbog relaksacije (čitaj - igranje) instalirao sam za sada 3 igre koje sam prije povremeno igrao na kućnom računalu, a koje je moralo van zbog nedostatka prostora.

Igre su Alan Wake: American Nigthmare, Dragon Age Origins i Deus Ex sa HD overhaul packom. Sve tri se vrte glatko i bez trzanja na najvišim postavkama, na nativnoj rezoluciji 1600 x 900.
Mislim da je ovdje bio link sa usporednim performansama mobilnih kartica, i ova kartica može solidno vrtiti gotovo sve osim najnovijih igara high-end grafike. Recimo, što je meni bitno, trebala bi vrtiti glatko Skyrim na visokim postavkama. Nisam još probao, jer zapravo čekam da ulovim vrijeme da instaliram SSD u ladicu CD-a......disk već imam, trebam još kupiti ladicu.

Mislim da će nakon toga laptop stvarno fino raditi, pogotovo kad se uzmu u obzir novci koje košta. To su otprilike bili i zahtjevi koje sam imao na računalo - a tražio sam baš veliki ekran, pa mogu reći da sam i više nego zadovoljan kupovinom.

Zadnje izmijenjeno od: jean luc. 27.01.2016. u 10:34.
jean luc je offline   Reply With Quote