Molio bih za pomoć, kupujem komp, budžet 2500-3000 kn, na kartice, 12 rata diners. Namjena kompa je prije svega multimedija i Internet, zatim i neki light gaming, da mogu odigrati poneku stariju ili manje zahtjevnu igru, dakle gaming je u drugom planu. Sad ne bih uzimao monitor već bih komp spojio na full HD smart tv, sony 40w605. Dakle da se mogu preko kompa skidati filmovi, spremati na disk, gledati kad mi se gleda, a da mogu katkad i odigrati neku manje zahtjevnu igru, dugo nisam igrao igre tako da bi mi i naslovi stari par godina bili zanimljivi sigurno. Monitor bih uzeo naknadno, za početak bi komp bio spojen s tv-om putem HDMI, naknadno kad uzmem monitor prebacio bih ga u sobu i bežično povezao s televizorom i stremao filmove.
E sad, malo sam gledao ovaj topic, čini mi se da za moje potrebe postoje dvije mogućnosti ,AMD APU ili pak Celeron/Pentium plus neka ajmo reći lošija grafička tipa GT740 ili R7250/R7 360. Ja bih nekako radije išao na Intel jer postoji bolja mogućnost nadogradnje, u budućnosti mogu ubaciti neki I5 ili I7, taman kad mi mali stasa i počnu ga zanimati igre.
Pa ako može neki vaš prijedlog, trebaju mi i tipkovnica i miš. Bilo bi dobro kad bih mogao SSD ubaciti, ali sumnjam s obzirom na budžet? Nije problem dodati ni kojih stotinjak kn više ako bi to značilo značajno bolji komp...
Unaprijed hvala.