Tema: Automobili
View Single Post
Staro 24.01.2016., 23:34   #19280
karabaja
The Zappa
 
karabaja's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2006
Lokacija: Zagreb
Postovi: 592
Citiraj:
Autor Bruno_Rv Pregled postova
C5 2.0 vs octavia 2.0 vs mondeo 2.0 dizel.
C5, bez hidraulike, mi nije bio ništa posebno što se tiče udobnosti. Moj dojam je preslab 2,0 motor za tako težak auto. Doduše, bio je rent-a-car, pa je možda bio i začađen. Probao sam i 3,0 verziju. Više mu pristaje, a ne govorim o jurnjavi. Doduše, potrošnja mu je u skladu sa snagom, pa pretpostavljam da te ne zanima. Taj je imao hidrauliku, ali ni ona nije toliko mekana kao na prethodnoj generaciji C5. Nešto je između, pa otvara pitanje svrhovitosti.
Ako je vjerovati tuđim napisima i iskustvima (razmatrao sam kupnju, pa sam ga proučavao), ne vjerujem u veliku kvalitetu izrade auta. Iza, netko je već spomenuo, užasno malo mjesta. Malo više nego u A4. Mislim da svi iznad 180 nemaju što tražiti iza. Ja sa 195 nisam ni pokušavao. Za tu klasu, po meni, apsurd a propos prostora straga.

Škoda, vjerojatno kvalitetniji, ali grozno tvrd auto. U toj mjeri tvrd da sam u jednom momentu išao provjeriti kakve su mu gume. Manji od C5, svakako. Motor mi se strašno dopao. Ostavlja dojam puno snažnijeg nego što nominalno jest. Otprilike kao da vozim Golfa istog godišta. Mjenjač mi isto je ostao u sjećanju kao jako tvrd (dum-dum-dum zvuk) pri šaltanju, kao da drvo vučem. Doduše, isto rent-a-car, pa ostavljam mogućnost da je razgažen. Ukratko, I was not amused niti bih ga htio imati.

Mondeo (mk4) mi je i dalje osobni favorit u toj klasi (odmah uz Volva). Toliko da i sam razmišljam o kupnji 2012.-2013., karavana, ali snažnijeg benzinca.
Mjesta za noge iza ima dovoljno i za dvojicu iz Cedevite. Ipak je to za mrvicu manje od 5m auta (i velik osovinski razmak; možda najveći u klasi?). Pod većim dojmom sam možda zbog Titanium paketa opreme u kojem je de facto bilo sve. Automatski diže interijer za klasu više.
2,0 (140 KS) je sasvim dovoljan u njemu. Ne znam što su s ovjesom napravili, ali napravili su odlično. Definitivno lađa za duge pruge. Za razliku od C5, u Mondeu ništa nije škripalo, nikakvih cvrčaka, a mislim da je imao i više km. Dojam puno bolje sklopljenog auta. Rame uz rame mi je s Volvom, a opet ne "strši" na cesti kao neki luksuz.
Ako je suditi o kvaliteti po upisima vlasnika, mahom po švapskim forumima,mislim da je auto ok. Većina postova otpada na prerade, folije, custom opruge, izbor felgi i susrete. Nekih serijskih failova, izgleda da nema.

P.S. Je li netko s foruma probao ili ima aktualnog Mondea (Fusiona). Kakvi su dojmovi? IMO, što se samog izgleda tiče, korak unazad ka tipičnoj američkoj new-age konfekciji. Možda sam malo razočaran.
karabaja je offline   Reply With Quote