View Single Post
Staro 24.01.2016., 12:53   #1408
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
Citiraj:
Autor MikaHR Pregled postova
APU je budućnost. Laptopi, small factor PCevi, AiO rješenja....

Rekao bi da su konzole opet u sitaciji da nestanu na neko vrijeme kao i prvi put jer ne mogu pratiti PC.
amd bi volio da je apu budućnost i očito se trude oko toga (zen, nano fury...), ali mislim da na njihovu žalost laju na krivo drvo i s vremenom će ih to ugrist za guzicu jer će izgubiti entuzijast desktop segment (oke to nije veliki postotak, ali opet dosta da se održava generalna reputacija). sa druge strane, kao šta sam već rekao, nema smisla da sami sebi ugrožavaju mid segment desktop grafa.

"small gaming" je neki izmišljeni trend koji nije pristupačan average joe-u kojeg iskreno niti zanima šta je pod haubom, niti kako to radi, niti želi imati tamo neku windows/linux mašinu spojenu na telku jer za to već postoji puno bolja alternativa - konzola koja je up-n-runnin 100% vremena sa 0% efforta + itx rješenja kao i bilo koje specijaliziranije rješenje košta više u svakom aspektu u odnosu na normalne atx formate.

laptop kao nešto što posjeduješ je postao mainstream pojavom društvenih mreža jer su svi htjeli uvaljat svoju debelu dupad u krevet i onda pisat kako su u krevetu i slikat jastučnice ili svoje glupe face, a još gore od toga je gejming laptop gdje ti daš duple pare za iste performase deskopa i onda gledaš u 15.6" ili 17" ekran prije nego što si spojio miš i adapter jer naravno gaming laptop ne poznaje funkcionalnosti docka.

ja sam prvi (crt doduše) 19" nabavio prije jedno 15ak godina... upgrade mi sigurno nije 15" laptop 15 godina nakon.

Citiraj:
Autor Mladenxy Pregled postova
ako će to vrtiti Zen APU u iduće 3-4 godine koliko će se koristiti i nabildavati, svaka čast
bude... kad ja postanem kapetan belalađe

tj. kad izbaciš sav namještaj i ostaviš crasha da bude animirana textura

Citiraj:
Autor nub Pregled postova
Ljudi moji, ja ne znam kaj vi brijete. Pa nema svako 3000+ kn za poštenu grafu i još 3000-4000+ kn za proc/matičnu da bi se igrao "kak spada". Entuzijast segment će uvijek bit postojan, ali to je samo fragment cijele grupe gejmera.
za prvo ti je dosta i 2k, a i manje, a za drugo i 1k i imaš stroj kojeg int. rješenje neće vidjeti sljedećih 5-6-7g minimalno.
syss je offline   Reply With Quote