View Single Post
Staro 23.01.2016., 13:01   #1347
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Citiraj:
Autor Hawker Pregled postova
Ako uspiju nagurat 8 jezgri sa 3,7ghz onda će to bit bolje od bilo cega sto Intel ima.
Moraš i sam priznati da je ovo krajnje glupa izjava. Ti prognoziraš procesor koji izlazi krajem ove godine... I zašto misliš da novi Intelov neće biti opet bolji i jači i još da budem skroz bahat i bezobrazan - da Intel čak i cijene snizi... ode AMD u q krasni onda.

Citiraj:
Autor Sphere Pregled postova
Al problem je u tome sta ti se takvi procesori onda sigurno nebudu prodavali jeftino, prodavat ce se u rangu x99 platforme, znaci oko 3500kn
Kao što rekoh, kad se već gata iz graha prebranca i preko konkavnog dna boce crnog Ribara - Intel ako bude "ugrožen", lako spusti cijene za 15-20% i to bi bio šah-mat.
AMD ne može živjeti od 10.000 Hawkera na svijetu.

Citiraj:
Autor Hawker Pregled postova
Da,cca 500 eura će bit takav proc na launchu.
Kod nas vjerojatno dosta vise.
I tko normalan će dati 500 Eura za AMD-ov desktop procesor na bazi rekla-kazala? To će morati biti onda u rangu Skylake i7 procesora. A i sam si rekao kako će biti JAKO dobro ako budu nešto slabiji od Ivy Bridgea/Haswella.

Citiraj:
Jeftinija opcija će biti cetverojezgrene varijante.
Samo ako budu u ovom cjenovnom rangu.

AMD će morati biti jako oprezan iz jednostavnog razloga - ljudi da bi prelazili na AMD ili se vraćali na AMD, AMD će morati ići jako agresivno sa price droppingom.
Masa ljudi razmišlja "zajebali ste me sa Bulldozerom, nema šanse da samo tako šutnem svoj i7 xxxx". A takvih poput tebe koji ne priznaju Intel i koji samo gledaju kroz crvene cvikere je premalo da bi AMD na vama/njima okrenuo ozbiljnu lovu. Ozbiljna lova je na nama ostalima kojima je svejedno što je pod haubom, a bitno da je best-bang-for-a-buck.

Osobno ću prvi preći na AMD Zen ako bude barem 30% jači od Sandy Bridge-a (a prema njihovim brojkama je tu negdje), bude trošio i grijao se isto ili 10-tak % više i bude jeftiniji od tadašbheg intel i5/i7 counterparta od Intela barem 15%. Možeš reći da to nije fer i da je to ucjena, ali vjerojatno ovako razmišlja 7 od 10 trenutnih Intel korisnika koji ne rade ništa ozbiljno na kompu kao recimo naš kolega Lewis.
Brko je offline   Reply With Quote