Citiraj:
Autor syss
poznata je moore-ova doskočica o periodičnom skoku procesorske snage kroz vrijeme.
- izuzev amd vishere.
gordon moore

|
Samo zato što software kasni za AMD hardwerom.
Što misliš što bi se dogodilo da je ovakva situacija bila prije 2 godine? Da se sve to malo brže razvijalo? Intel ne planira neke bitnije pomake sljedećih 3-4 godine.
Da, AMD se kladio i izgubio ovu rundu, al kad čujem u današnje vrijeme da "AMD nije za igranje"....samo se može zaključiti neke stvari o onome koji to kaže. Naravno, uz spominjanje igri iz 2010 naniže (po tehnologiji, ne po datumu izlaska) i par krševa od igri koji nebi radili ni na nasinim superprocesorima kako treba.
Grafa - apsolutno najbitniji dio kompa. štediti na grafi zbog proca (ili nekome savjetovati tako nešto a što se redovito radi) je čista prevara onoga koji pita.
Citiraj:
Autor Sam Fischer
Hjebote, mene taman počeo polako kopkat prelazak Skylake lagano
Ali mislim da bi sada baš bilo neisplativo i nepotrebno. Kad planira više taj DX12 zaživit jebate, da vidimo i smanjenje tog CPU overheada...
Ali realno, bilo koja igra koja ima pametniju distribuciju loada po igrama i FX nema brige, poput recimo AC Syndincate gdje FX ni malo ne zaostaje za intelovim perjanicama. Ali nažalost, previše je onih šugavo kodiranih.
|
Kad pogledaš Mantle, donio je sasvim lijepi boost tamo gdje je proc bio usko grlo. Tako da će još veći naglasak biti na grafi nego što je sada. Tako da kad danas neko kupuje komp, FX-8300 po ovim cijenama je apsolutni best buy, a sve ostale nofce utući u grafu, nema tu puno pametovanja. I da izbjegavati dual core u širokom luku. Nešto više od tog fxa (i7) jedino u slučaju 980ti SLI ili fury CF il takva nekakva bolesnoća ;P