View Single Post
Staro 12.10.2005., 09:05   #9
atha
Moderator
Moj komp

atha's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
a evo i jedno moje, ovako, poprilicno objektivno misljenje o fiatima.
koliko god ljudi govorili fiati su sranje, nikad se nisu previse niti "upoznali" sa njima. limarija je malo losija, ali to losija znaci tanji limovi, a ne podlozni ruzini. u 15 godina koliko je imao moj fiat tipo, truncica ruzine nije nigdje izbila, tepihe sam dizao, nista. tata jos uvijek vozi fiat tipo, a posto je on mehanicar, taj auto nema mane. to je neki model za njemacko trziste sa brdo opreme, cak i klimom i blokadom motora protiv kradje (blokada paljenja). nije uzalud fiat tipo bio auto godine... a o komociju u prostoru za putnike da ne govorim. a i bunker nije malen, sta je sve u tipa znalo stati... i sto se sve moglo raditi...

elektronika se JE kvarila, ali ne tako u velikoj mjeri. ja sam cesto imao problema sa elektricnim podizacima koji su iz meni nepoznatih razloga izbijali sustu van iz mehanizma. no, na svakom koraku su se i mogli nabaviti.

sto se tice motora, odlicni motori, pogotovo ovi malo jaci benzinci od 1600ccm sa 90ks na vishe do 2000cm sa 150ks.

mnogo poznatih mi vozi fiate, pogotovo uno i tipo, a problema nije bilo vecih osim ovih koje sam gore nabrojao. izuzetak su dizel motori u unicima koji su jednostavno preslabi, oni od 45ks, i brzo se poderu po gradu. a koliko su tromi...slican problem je i sa motorom fiat tipa zapremine 1700ccm.

molim vas nemojte uletati sa time tipo je smece ili drugim nepotkovanim uletima, jer i drugi auti se kvare...nove astre su u roku od 2 mjeseca tri puta isle na servis zbog problema na servo uredjaju. i mercedesi i vw su se povlacili nazad u tvornice radi problema na kocionim sistemima, esp-u, !elektronici! da ne govorim...a tipo i uno su auti skoro pa dva desetljeca stari...

uf al sam se raspisao, sad bi se mogao i malo baciti na posao...
atha je offline   Reply With Quote