Pozdrav svima,
već me neko vrijeme kopa ideja kupovine garaže na popularnijoj lokaciji u Zagrebu, te davanje iste u najam, pa tražim koji savjet. Naime, cijeli život štedim novac i realno, pozitivnu kamatu mi inflacija pojede i nemam ništa.
Kako za kupovinu stana nemam novaca, hah, kupio bi garažu, kada naleti što povoljno i dao ju u najam. Gledam po netu, od 400 eura/kvadrat kreću ove bolje (da nisu rupa koja će se urušiti) podzemne, tipa na Trešnjevci ili Knežiji, a opet najam je većinom oko 70 eura/mjesec. Računica je sljedeća:
15m2 x 400 = 6000 / 70 = 85 / 12 = 7,14 godina
Imam 27 godina i do 35. ću svakako neki stan kupovati, što je taman za nešto više od tih 7.14 godina. Tada bi u biti novac udvostručio i imao samo od toga fini komadić stana, čak kada bi i cijena nekretnina porasla, rasla bi paralelno, pa bi se ulog očuvao. Ovo je sve vrlo gruba skica, ali bi volio čuti mišljenje nekoga tko za razliku od mene zna što priča, pa ako netko ima iskustva s ovakvom kupovinom, neka napiše, meni osobno se za sada čini puno bolje nego oročena štednja.
Kada čovjek ima stan u najmu, stanari lako razmrdaju sve ikad.. Ako netko uspije razmrdati zalivenu ploču omeđenu žicom ili zidom, svaka mu čast..