Tema: Pivo
View Single Post
Staro 19.01.2016., 19:38   #965
Mar
Suit up!
Moj komp

Mar's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
@papčić - ako još imaš daj meni, frend i ja krećemo u proizvodnju, bit ćeš beta tester

Da malo dignem temu... danas sam bija do Splita (išli po materijal - inox bačve za kuvanje), pa sam svratija do Malog dućana na Matejušci vidit šta se nudi.

Bome, impresivan izbor za tako mali dućan, ali i paprene cijene.

Uzea sam nešto tamo, nešto u Interspara u Kaštelima pa evo

Malo komentara i kratkih recenzija od zadnjeg puta:

1. Bošnjak - vrlo fino, dapače iznenađujuće dobro, sviđa mi se jer je dosta drugačije od u zadnje vrime isfuranih Pale Aleova. Fini aromatični lager, meni za sad vjerojatno najbolja hrvatska piva.
Nije skupa (9-10kn u dućanu), poštena doza od 0.5L - 5*

2. Fakin - manje agresivno od NR, finijeg okusa i manje aftertastea.
Nije baš lako dostupna što je minus, a i 0.33 je malo ciganjenje pošto su druge Medvedgradove 0.5L tako da nije neki omjer uloženo/dobiveno - 4*

3. Paulaner Salvator - pija sam ga ima dosta prvi put, ali nedavno sam ponovno uzea 2 boce i stvarno je odličan. Doppelbock, malo odmaka od klasičnih njemačkih lagera i pšeničnih, vrlo aromatičan i fin.
Dosta dobar omjer uloženog/dobivenog jer košta 9.99kn (Plodine) - 5*

4. Rochefort (10ka) - što reći, koju posluku porati Brutalne jačine koja se jedva osjeti (11.3%), fino, kremasto. "Jedini" problem je što je skupo, ali vridi za povremeno guštanje. Ajmo reći da je slično jer je isti tip tamnog trapista kao i ljubičasti Chimay, St. Bernardus 12 i sl Quadrupel trapisti.
Isprobano u Pizzeriji Viva u Šibeniku, vlasnik je legenda a pizza je vrhunska. Cijena u Pizzeriji je 35kn što je poprilično ali gledajući cijene u dućanu nije strašno. - 5*

5. Nova runda - točenu u caffe baru Domald i adventskom sajmu. Prva pošiljka je bila dosta dobra, ali kasnije užas kako su se približavali praznici. Previše je gorak i izaziva podrigivanje, najlošiji PA koji sam proba (nakon Worthingtona ) i definitivno se nije dobro opiti od nje - 3*

6. Ožujsko Amber - frend uzea ali da nije etiketa koja je reka bi da je obična žuja - odron 1*

7. Weihenstephaner pšenični - fenomenalno, ova piva mi je srušila sa trona pšenični Hacker Pschorr kao najbolju pšeničnu. U caffe baru Domald po super cijeni od 20kn za pola litre što je skoro kao u dućanu (!). - 5*