View Single Post
Staro 19.01.2016., 14:15   #939
Igorr
Flajing super šiiiip
Moj komp

Igorr's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
Kroz par tjedana će biti gotova žbuka i podovi, pa smo počeli intenzivnije razmišljati o bojama.
Kako "oboje" želimo bijeli dnevni boravak (), gledao sam što se da učiniti kao kompromisno rješenje a da donekle zadovoljava projekciju sa što manje refleksija.

Definitivno idu zavjese na prozore, crne boje (koristit će se isključivo tokom projekcije), vjerojatno će biti roll on kako bi se što manje vidjele dok nisu u upotrebi. Ideja mi je obojati prednji projekcijski zid u crnu mat boju, te bočne zidove i strop u duljini od nekih 75cm.

Osim toga će i platno ići niže nego sam originalno crtao, spustiti ću ga najniže što mogu a da ne prekrijem utičnice na zidu (struja, telefon, kućni LAN, TV antene).

Moram vidjeti još točno kakve police/ladice/komodu ću dati izraditi, barem što se tiče veličine i oblika. Što se tiče drugih karakteristika: biti će ili crna ili neki tamni wenge, visina sa centralnim zvučnikom će biti taman na knap do crnog dijela platna, prostor za centralni zvučnik neću zatvoriti sa gornje strane i probati ću ostaviti ili 1. što više prostora sa bočnih strana zvučnika tako da nije previše zatvoren/nabijen na bočne ladice (želim prekriti zidne utičnice koje se tamo nalaze) ili 2. ostaviti u potpunosti prazan prostor i na bočnim stranicama, ali u tom slučaju ću morati staviti stražnju pregradu na bočne strane kako bih prekrio vizualno utičnice (ne znam kako da drugačije ovo opišem ).

I još me zafrkava što mi zvučnici nisu crni nego su boje trešnje, a volio bih da budu zbog sveopćeg korisnog crnila tog prednjeg zida. Moram vidjeti da li mi ovaj finiš na zvučnicima dopušta bojanje sa nekim tipom crne boje.

Sve skupa bi izgledalo otprilike ovako (paint ):

Mislim da bi mi to trebalo rješiti većinu problema. Zvuči ok?
Igorr je offline   Reply With Quote