ASUS G751-JY
proc - i7-4860HQ - 2.4GHz turbo 3.6GHz
ram - 8 GB ddr 1600mhz
980M nvidia
fullHD IPS display
1TB HDD
naknadno sam stavio unutra samsung evo 840 - 120GB (za winse programe i to)
dakle laptop sam po sebi je brutala. brzina(uz ssd, a čak i bez njega je brz) - sve leti. uglavnom ga koristim za ajmo tako reći "sve". obrađujem slike u photoshopu, nekad nešto čačkam po audio fajlama, nekad raram masu podataka, programiram, surfam, gledam filmove, te naravno.. gejmam. i u svemu laptop briljira.
e sad - tipkovnica je odlična, osvijetljena, plastika je tvrda, a iza ima i dio koji je metalni na back coveru, iako gledam novi 752 on je malo više metalan

, ali bez obzira na to, ne uvija se i dobro me podnosi zadnjih 1.5 godinu. šta još reći.. ima 2 ventilatora koji ga drže hladnim, no sad nakon 1.5 godinu dešava mi se da temperature odu preko 90, a fanovi se ne vrte tako jako. naravno moguće je da ima prašine il da je nešto otišlo, no malo vjerojatno, vjerojatno me neki driveri / bios / nešto zeza jer sam ga redovito čistio. u principu kad je u "ok" stanju - temperature u full load ne idu preko 75 i to je odlično za jedan takav brutalan laptop.
ono što možda nekoga će smetat je njegova težina od 4.5kg i neizmjenjiva baterija, no s njim ipak dobijete i ruksak umjesto torbe pa ga je puno lakše nosit.
meni osobno je ovo jedan od vrhunskih laptopa, samo kad ne bi bilo ovih termalnih problema (koji su nastali možda od prašine/loših drivera / ošla pasta) bio bi savršen. sve u svemu (ako ove termalne probleme isključimo koji su nastali recimo tek prije tjedan dana) - ovo je jednostavno savršenstvo od uređaja. brz. brutalan. savršena slika na ekranu, ugodan za rad, čvrst. tih. preporuka bilo kome (ili sad čak i 752 vjerojatno još dorađeniji

)