Probao sam već obrisati sve postavke, ali to nije pomoglo.
To je i meni palo na pamet da nema tu mogućnost, zato sam i pitao Asus za to, ali me ne doživljavaju za sada. Toliko o njihovom supportu.
Sigurnost mi nije toliko bitna u ovom slučaju, barem ne toliko da slažem neki drugi software na server pored njegovom internog. Ali ideja za razmisliti.
Ja mogu pingati i po IP adresi i po imenu, znači resolve adresa radi savršeno, ali se niti jedna stranica ne može otvoriti u browseru. Probao sam već mjenjati DNS servere i na routeru pod WAN i LAN opcijama, ništa ne radi dok je VPN klijent upaljen.
Jednostavno ne mogu vjerovati da je to takav problem za napraviti.
Ono što je žalostno je da Asus RT-n14u radi savršeno, ali nemam QoS koji mi treba jako, zato sam i išao na ovu soluciju jer sam mislio da bolji i jači model bude radio bez problema, očito moj zajeb te sam trebao kupiti mikrotika u startu
Dopuna:
Dobio sam potvrdu od Merlina da VPN klijent ne može raditi na taj način jer su postavke od VPN onda glavne i nema opcije da se omogući da Internet radi lokalno. Znači jedino OpenVPN kao opcija, samo mi ne ide u glavu zašto je Asus onda uopće stavljao tu opciju ako to ne može raditi.