moram podić nepotrebni rant jer mi toliko ide naqrac ovo više da nemrem ne šutit... naravno riječ je o bitnom problemu
pobornik sam instant juha i to nije neka sada tajna niti vidim belosvetsku zavjeru u tome da bolje pojest neku juhu "s nogu" svakih par dana, nego apsolutno nikakvu i unositi samo solid food u sebe... naravno ništa nemre nadjebat domaću juhu koja se (obično) vikendom kuha u velikim količinama na polako satima.
ali eto... nekada nema.
danas mrtav umoran poslije posla odvučem debelo dupe u spar i browse-am naokolo šta bi mogo raditi za večeru (na to znamo odgovor kad ne znaš šta raditi - đuveč tak jasno) i prolazim pokraj juhi i dvije mi upale u oči -
fini mini krem od crvene leće i tjestenine i
krem juha od koprive i sira
ma reko zvuči toliko ludo da mora biti dobro makar je podravka.
napravio si sada ovu fini mini i prvo što mi je prošlo kroz glavu: pa koliki ti jebeni idijot moraš biti da se 10 puta sjebeš sa "kupujmo hrvatsko" proizvodom i misliš da će 11ti put biti bolje?!?
1. juha se preporuča zaliti sa vrućom vodom - meni je strujni bojler na max i pod vruća je skoro aparat-za-vodu razine vruća, rezultat: kompletna juha je al dente
2. kakva je to mrtva juha albino ko ona zmijetina, a od crvene leće koje nema u tragovima?!
3. stavim cijeli taj mix još u mikrotalasni pekač na jedno 1m full snage - crvena leća se odjednom pojavila na dnu u obliku taloga kojeg treba dobrano promiješati da bi ličilo na išta
4. okus je onak prosjek, meh kak bi se reklo
5. ta napaćena šalica mi sada stoji na peći pored mene i grije se i miješa da se to sve uniformira u nešto šta je netko u ne znam kojim uvjetima zamislio da bi trebalo tako izgledati - e taj netko treba dobiti doživotnu kaznu na jedenju ove patvorevine do kraja života
nakon ove teške priče i očekivanja da će sutra biti ova kopriva juha predvodnik jušnih djela ručka, odluka je pala da ću uzet 2 domaća pileća hrbta, domaći grincajg, domaću taranu i napravit propisnu juhu dok ovo može biti samo experiment.
suma sumarum - mala instant podravka: 5kn, instant velika: 9kn minvajl mala instant knorr (oke kako koja, ali većina): 3kn i okusom iz PARALELNOG SVEMIRA za ova podravka govna, a velike krem su 8+kn.
usipam im sve te njihove kvazi proizvode makar u tesline bukse za brisanje šajbe, pa ti vozi miško sotim patvorevinama.