View Single Post
Staro 15.01.2016., 20:37   #9
jp_rv
Premium

Datum registracije: May 2014
Citiraj:
Autor akragulj Pregled postova
Između su dvije manje kuće. Može li mi netko točno navesti što bi morao imati, kakvu antenu, ruter i kako i kojim redom to prikopčati. Znači mogu to raditi samo kod mene, na mojoj kući, na hotel ne mogu stavljati ništa. Hvala svima

a dali ti znaš KOJI router i GDJE u hotelu se on nalazi?

ako sad izjaviš da imaju adsl routerčić negdje na recepciji ispod stola, ne pomogne ti ni nasa da se spojiš sa 80 metara.

ako imaju prave ap-ove , negdje u blizini prozora koji gleda prema tebi, ili dao bog vanjsku antenu negdje, onda to još i ide.

fino skini neki wifi scanner za mobitel, odi do hotela i napravi screenshot dostupnih mreža. zapravo po tome ćeš/ćemo i najlakše vidjeti hoće li ovo imati smisla ili ne. ako tebi ispred ulaza već nema signala , ciao.

da se razumijemo, zalažem se za wifi zajednicu i ideju free neta kad god je to moguće, ali ponekad je jednostavno nemoguće.

ako ne ide, jedino kako biš dobio signal je da ili montiraš/pomakneš postojeći ap na neko mjesto koje bi gledalo prema tebi, ili da negdje u dosegu signala montiraš repeater.

varijanta b, ako si u dobrosusjedskim odnosima, odi na kavu , zamoli šifru i prije nego lupiš connect napravi screenshot na mobu. i koristi net od susjeda. tako sam frendu u rijeci iskamčio wifi od nekih cura u stanu pored, "e cure frend se tek doselio pa ako može samo na fejs 5 minuta... " frend si je kasnio uzeo net, ali dok nije došao bnet je jedno 2-3 mjeseca koristio njihov net.
jp_rv je offline   Reply With Quote