Vjerujem ti da radi, M8S je nedvojbeno i dalje overall najbolji odabir po svemu što ste iskomentirali do sada, a dodatna potvrda je i to što si prodao pipo x7 a ostavio M8S, to sve govori

Jedino (za bilo koju namjenu) naći kakav očuvan a povoljan disk 2.5" maloga kapaciteta je lutrija teška, pogotovo ako nije vanjski...to se uglavnom pržilo po kakviom laptopima i sl., i ja to ne bih volio u sustavu ni pod razno...3.5" ima svega i svačega, i to za siću (komparativno, naravno), a veći izbor opet daje bolju šansu da kupiš nešto pošteno.
EDIT: Da, RK3188 iz Cs 918S android box i još neki Amlogic based klon bogtepitajčega (taj je baš bio star, ne sjećam se više koji)...zato sam i ono napisao da upozorim u najboljoj namjeri al', jbg svako tumači kako njemu paše

Na "naranči" (OrangePi PC) nisam niti probao (to je za sada jedini "android" box kojega imam, stoji mi na poslu za noćne smjene, ubodem u TV kada uhvatim vremena i radi odlično za android i Kodi/OpenELEC).
....
Eto, obećao sam, ali sam opet otklizio u OT, iako je sasvim izvjesno da dolazi doba android uređaja za široke mase (jeftikaneri

) a koji će podrazumjevati nativnu SATA podršku kao nešto sasvim normalno, tako da po tome i nije prevelik OT