dok sam bio zagrijan da razmijenim svojih 8000€, odnosno nešto više, gledao sam upravo tog megane-a 1.5. dci iz 2011./2012. - još više mi se svidio grandtour, jer imam dijete i ponekad bi išao na putovanja

ali stvarno, i baš stvarno ne bi uzimao kredit na više od 36 mjeseci sa ratom cca. 1600kn - i to je uglavnom to
primjećujem da je to tržište rabljenih vozila "specifično" - npr. za 7000€ moguće je dobiti novi punto sa malo kilometara ili starije vozilo s duplo više kilometara, starije par godina, s više opreme i većom klasom

- svaka roba ima svog kupca, ovisi šta želiš, itd. itd. i to je baš jako zanimljivo
zahvalan sam Puntu koji će već uskoro 210 000 km, međutim, kupljen je također rabljen, s 120 000 km prije cca. 5 godina - mogu otvoreno reći da nije najočuvaniji primjerak - mijenjao sam za 2000kn set kuplung, oduvijek je teško palio - teže po ljeti nego po zimi, homokinetički lijevi vanjski sam mijenjao dvaput, kablovi probijanje prošle godine za 700kn, jedanput nije prošao tehnički zbog desne vilice koja je plesala, centrirao sam trap 3 puta - i imam uvijek dojam da ga "izgubi" - stavio sam RainExpert 3 gore i vidim da ih već "jede" s vanjske strane, dot guma je 0315 - i to mi je pomalo bed, još jedan razlog zašto kupujem drugo vozilo... zatim, vožnja u njemu nije baš komfortna, amortizeri su svakako za promjeniti, na lijevom kotaču kada se ide preko ležećeg ili uđe u rupu čuje jako udaranje metala - nemam pojma, očito je nekakav ležaj otišao, skoro pa i nemoguće preticati, itd. itd. - imao sam osjećaj stvarno da sam non stop uglavnom kod mehaničara s njim! (tu još dodajem i zamjenu alternatora, elektropokretač je čak i bio skidan i otvaran, ali četkice su sasvim OK - po riječima jednog starog kućnog automehaničara,...)
eto, baš je potrebna neka "zamjena"
dakle, kakva je preporuka, šta uzeti? gledal sam na nekom srpskom sajtu review punta 1.3 dizel i taj tip je bio oduševljen (za taj novac, naravno)
ono šta ja (skromnim znanjem) gledam, odnosno od uvjeta: što novije vozilo, što manje pređenih kilometara, obavezno 5 vrata zbog djeteta, radije bi dizel zbog turbine i preticanja, ali zbog jeftinijeg održavanja benzinac? godišnje napravim cca. 20 000-ak km, molim najnajljubaznije za savjete, pošto stvarno ne znam šta uzeti, a kupio bi ga za jedno 2-3 mjeseca