View Single Post
Staro 12.01.2016., 22:09   #19
silver_tip
Premium
Moj komp

silver_tip's Avatar

Datum registracije: May 2010
Ama tv je super i za danasnji pojam samo ste vi mladjarija odrasla na HD Redy sendvicima i sam me pravite bedakom

HD Prepared

HD Redy

Full HD

I sad goglajte za HD Prepared sto nikako nije isto sto i HD Redy ili Full HD.

Takav tv tj. ovaj tu navedeni Philips konkretno je HD kompaktibilan jer je HD Prepared ali nema govora o tome da prikazuje vecu rezoluciju od 720x400 ako je 16:9 formata zbog postojanja fizickih 720 vodoravnih linija....

Isto ko sto se palite na 100Hz Digital Scan a HRT salje eterom 50Hz

U najboljem sucaju tv skalira na 100Hz ali nije to to...

E sad, jos jedna negativa... taj tv kao i svaki iz takvog cjenovnog razreda onda je imao odlican tuner koji je sada neiskoristiv. Danas takav tv moze dati onoliko dobru sliku koliko mu je dobar resiver prikljucen na njega i naravno spojen na HDMI.

Konkretno Strong SRT 8526 ( evo tv ) koji je dvb-t2 i mepg4 bi dao odlicnu sliku na istom jer HRT/NOVA itd salju doslovce 720x400 u 16:9 formatu i sad je samo upitna birata koju salju.

Sto se tice gledanja filmova u 720p recimo bilo koji HD Redy LCD ce dati bolju sliku jer nema skaliranja rezolucije na 720 linija naspram 1280 linija.

Znaci, danas ovakav tv sa dobrim resiverom je u globalu premija za gledati nacionalne programe tj. DVB-T/T2 koji jos ne idu u HD ili HD Redy formatu, svakako ce slika na takvom CRT-u biti bolja nego na bilo kojem LCD-u koji ce tu sliku morati skalirati na vise/vecu rezoluciju koja mu vec je i tako ce zapravo deformirati sliku.

Zadnje izmijenjeno od: silver_tip. 12.01.2016. u 22:27.
silver_tip je offline   Reply With Quote