View Single Post
Staro 12.01.2016., 22:05   #4352
RascaL
Premium
Moj komp

RascaL's Avatar

Datum registracije: Dec 2009
Citiraj:
Autor c-shadow Pregled postova
Malo bedasto pitanje, ali kako se na ebayu ovih dana otvara case?
Ne sjećam se kad sam zadnji put tako nešto radio, ali eto, 12.12. naručene dva komada nečega od sellera iz UK, trebalo 17 dana da stigne do mene royal mailom, jedan komad razbijen (pakirano loše samo u koveru s mjehurićastom folijom). Poslao poruku selleru, dogovorili ponovno slanje i danas stiže drugi paket, oštećena oba komada
Pokušavam otvoriti case, ako odem na resolution center "item not as described..." stalno mi se otvara "Request a return" formular. Kako je vrijednost samo 5 funti to mi se baš i ne radi, ali ne želim ostaviti pare liku koji osjetljive stvarni šalje u običnoj koverti - i to dvaput. Ako probam iz history iz menija od itema pokrenuti postupak, dođem do linka "request a refund", nakon klika opet sam na formularu za povrat
Imaš 3 opcije:

1. Otvori slučaj kao da nisi dobio predmet (to je jedini način da se otvori zahtjev za refund)
2. Javi mu se porukom i traži refund, u suprotnom negativan feedback (to pali uglavnom)
3. Preko PayPala traži refund (navodno je lakše, ali nisam nikad probao)

Citiraj:
Autor Los Sam Pregled postova
Trebas iz resolution centra otvoriti case...ako mozes...

Sto se tice mog slucaja, otvorio sam case nakon sto sam upozoren od ebaya da prodavac nije vise registriran jer mu je neko hakirao racun te da nikada nije niti imao navedeni predmet. Nakon 2-3 dana je case jednostavno nestao, nisi mogao nikako doci do njega, niti si mogao otvoriti novi. Paypal je pak tvrdio da imam otvoren case i da ne mogu zato otvoriti kod njih.
Pa onda objasnjavanja ebayu, pa da oni skuze o cemu se radi, pa onda problemi sa zatvaranjem casea, pa problemi sa refundom jer nikako nisu mogli maknuti da je case pending, pa onda manualni refund...uglavnom, katastrofa, ukralo mi sate i zivce. Razgovarali smo preko Skypa, ali im je tekstualni dio zatvoren, pa moras sve diktirat...

Da ne govorim kako stalno moras kroz njihove labirinte opcija prolazit, jer samo na odredjeni nacin dodjes do trazenog rjesenja, a ne kao prije kada su svi putovi vodili u Rim.
Imao sam sličan slučaj prije godinu i nešto kad sam naručio mob. Tip je valjda prodavao imaginarne stvari par mjeseci i nabrao feedback obskurnim putevima. Nakon tih par mjeseci počeo prodavat skuplje stvari, keširao novac sa PaypPala i nestao. Razlog zašto nitko nije otvarao slučaj je to što je stavio praćenje na sve te pakete, a praćenje je bilo od tuđih paketa koji se šalju u istu državu (tim potezom je dobio 2 tjedna - taman da skine novac s PayPala). U konačnici je ebay vratio novac svima bez ikakve intervencije.
RascaL je offline   Reply With Quote