Citiraj:
Autor jacobbb
Inače, nije baš da je taj signal toliko lošiji pa da ga zato ajfon ne hvata, ja na androidu u prizemlju dobivam uredno 60-70% brzine koju inače imam a sam signal nikad ne puca, tako da nije to baš toliko lošiji signal da se ajfon može opravdat zašto ga ne može uhvatit. Ne samo preko androida već i preko laptopa sam se godinama spajao na taj wifi u prizemlju i sve je normalno funkcioniralo dok ajfonu očito treba cijeli "odašiljač" da uhvati wifi. Sve u svemu još jedan u nizu velikih minusa na strani ajfona...
|
TO je limitirano zbog prirode i naravi funkcioniranja same wifi mreze ( 2 smjerna komunikacija - jel.... ), te kada se na mrezu nakaci pun kufer uredjaja s signalima -89 poput Andorid mobitela, dolazi do gusenja iste i kvaliteta signala ( kvaliteta, ne postotak koji ti pise na mobitelu ili nedajboze "crtice u windozima" ) drasticno opada.
Jer Android device cuje AP na svojoj strani sa -89 npr., a pitanje je na koliko AP cuje taj isti device ( najcesce sa -92 ). Jedino pravilno ocitavanje / limitiranje je po dBm-u, nikakvi postoci, crtice i sta ti ga ja znam. ( osobni bi isao max do -84dBm na bilo kojoj strani, jer sve ispod je natezanje, sodoma i gomora )
iOS ima limit / lock za spajanje cisto iz tog razloga ako veza nije kvalitetna po nekim mjerilima, nece se ni spojiti, dok bi Android j*bao a da mu ne udje - spoji se, pokaze ti da si spojen, ali se komunikacija mobitela s ap-om vuce ko krepana macka ( + ostalim userima koji su malo dalje od ap-a s*ebu link ).
Zato jednostavno - Apple politika, stavili su limit na min. signal spajanja ( racunaju da ak telefon cuje AP na -79dBm, da ce AP cuti telefon barem sa -85dBm ), jer krajnjeg usera ne zanima zasto i kako radi wifi, sta ce se dogoditi s mrezom kad se spoji zilion usera s -87dBm, te milion drugih aspekata, krajnjeg usera zanima samo da li radi ili ne. I ogradili su se od situacije gdje ce se tipa 30 mobitela spajat na public hotspot sa losim prijemom na mobu / prijemu moba na AP-u, sta bi isti degradiralo znacajno.