Tema: HTPC kuciste
View Single Post
Staro 11.10.2005., 15:28   #6
choby
Premium

Datum registracije: Nov 2001
Citiraj:
Originally posted by Dr.Who
situacija se minja... izgleda da cu prodat tusl2c i tulca i da cu uzet sve novo..
pametno

Citiraj:
e sad dolazim do problema.. 64-bitni sempron ili 64-bitni celeron? koja maticna mATX za jednoga, koja za drugoga...
u biti je za takav comp sasvim svejedno da li sempron ili celeron; ono kaj trebaš gledati jest kaj ti nudi matična, koje konektore, koliko njih, naravno za koju cijenu, proširivost u nekoj doglednoj budućnosti

eventualno sempron zbog malog zagrijavanja (mada ne znam točno koliko se celelroni zagrijavaju)
zašto baš mATX?

Citiraj:
tv kartica ce bit hauppauge pvr 150 ili 350, graficka neka ati, disk seagate 120gb.. kuciste ne znam, ovisi koju plocu i proc uzmem.. opticki pogon ce bit neki lg dvdrw jer podrzava snimanje na DVD RAM, pa bi ga koristio za direktno snimanje programa na medij u mpeg2 formatu.
upravo obrnuto (barem po meni), nađeš si kućište koje te zadovoljava, izgledom, kvalitetom obrade i funkcionalnosti, bilo ono normalno ili mATX, pa onda prema tome tražiš matičnu i dalje proc

ponavljam, obrati pozornost na buku proizvedenu od strane optike, ne želiš doć u situaciju da gledaš nekaj na telki i da kao snimaš na dvd, a turbina ti fučka pored

Citiraj:
mreznu bi stavia neku gigabitnu da taj htpc mogu spojit sa glavnim kompom i prebacivat snimljeni sadrzaj.
koliko mi je rak na brzinu prozborio o tome, za Gb ti trebaju dobri kablovi, mislim da i duljina tih kablova igra ulogu...tako da se raspitaj u tom smjeru

Citiraj:
za memoriju cu uzet 2x256 bilo kakvog rama... ili mozda cak 2x512 nekog super jeftinog.
čak ti je i 512 dovoljno...ne zaboravi, semproni imaju single-channel kontroler, tako da ti to 2x256 i 2x512 nema neku težinu...bolje si uzmi 512 megi nekog osrednjeg rama (tipa takems, kaj su ga testirali tu na pcex-u) pa onda kad opet budeš imao viška love ubodeš još 512...celeroni valjda imaju dual-channel, ali ne znam koliko to kod njih radi pozitivu
choby je offline   Reply With Quote