View Single Post
Staro 11.01.2016., 08:46   #911
fabregas10
Registered User

Datum registracije: Mar 2014
Citiraj:
Autor Ziiky Pregled postova
@febtegas10
Evo kako sam ja postigao to sto ti zelis

- M8s android player
- Mele f10 air mouse (imam ga odprije)
- Kodi kao player
- Flud kao torrent klijent koji podrzava sejvanje na vanjske diskove
- WD passport 2TB external storage (imam ga odprije)
- FritzBox router u kojem su dodjeljene static ip adrese svim uredjajima u kucnoj mrezi te portforward za flud klijent na m8s (imam ga odprije)

Sve radi stabilno od prvog dana 24/7 bez gasenja uz 7w potrosnje.
M8s je rootan sa rootkingom da bi uklonio reklame, bannere, dodao reboot i sl.
Flud je bio na akciji za 0,39$ tako da sam se pocastio, a i nagradio developere za odlican klijent eheh
Flud se podesi da automatski povlaci Tor. File iz odredjenog foldera, a chrome podesis da fajlove sprema u taj folder.
Edit: Flud se podesi da radi u pozadini i da procesor drzi budnim. Ovo beznacajno poveca potrosnju (1-2W) koja je ionaka vrlo mala, te osigurava nesmetano seedanje

Glede ergonomije android/pc. Zgodnije je na pc-u svakako, ali kad ubodes dobar airmouse i ova kombinacija radi vrlo dobro, ali zahtjeva dozu privikavanja.
Prvo da svima zahvalim na odgovorima, ispričavam se što se nisam javio prije. Uglavnom, ja nisam pretjerano zahtjevan korisnik, no ono šta otprilike tražim jest mogućnost skidanja torrenta ali i spremanje na HDD ako mi se film svidi. Dakle ne samo media player već i HDD. Koliko sam pratio htpc bi izašao oko 1500 kn, vidim da neki smatraju da može i jeftinije, pogledat ću. Onaj prijedlog ASROCK BeeBox mi se jako sviđa, ali i to je oko 1500 kn, šta mi je malo izvan budžeta, ali uzet ću i to u obzir.

Ova gornja mogućnost koju je naveo kolega Ziiky je ono šta me zapravo zanimalo, dakle to je sve ipak moguće i štima, no čini mi se da se cijena sa hardom opet penje na preko tisuću kn? Onda možda bolje asrock ili htpc...

Uskoro planiram uzeti novi komp i zato mi se ne daju veliki novci za htpc koji bi služio samo za multimediju, pa možda najbolje ići klasično, spojiti taj novi komp u sobi sa tv-om u dnevnom boravku putem HDMI kabela, i skidaj i gledaj...E da, kakve su mogućnosti bežičnog spajanja kompa i TV-a, je li to štima u praksi, znači gledanje 1080p videa sa kompa na tv bežično, je li ima smetnji?

Hvala još jednom...
fabregas10 je offline