Bubba, tvoj odgovor na čovjekovo pitanje mu, vjerojatno i dalje ne bi pomogao (pretpostavka, koja doduše jeste majka svih zajeba, mi je bila da se ovdje i radi o Average Joeu). Moja je greška što sam čovjeku odgovorio brzinski, bez razmišljanja, uzimajući u obzir činjenicu da Windowsi, kao takvi s korisničke (Average Joe) strane po defaultu primaju input neovisno s koje tipkovnice dolazi. Za ostale OS-ove sam se možda i prosrao (nisam nikad imao potrebu spajati više tipkovnica na *nix mašine - ustvari rijetko je spojena i jedna, osim na kućnim računalima i workstationu na poslu).
Da sam se našao u situaciji da meni treba taj feature, vjerojatno bih se više potrudio naći rješenje (priznajem - ako bi bilo za Windowse, prvo bih pogledao ima li već nešto gotovo).
O *sh, perlu, awku, sedu bi mogli pričati (ne, nisam ekspert ali da - koristim ih na dnevnoj bazi). C kod nisam pisao... pa, jedno 10+ godina. Linux koristim oko 20 godina, zadnjih nekoliko i kao jedini OS na mojim kućnim računalima i nisam nikad rekao da sam se preporodio - jednostavno mi više odgovara za sve ono za što računalo i koristim.
Kao što vidiš - osjetio sam se prozvan ovdje, ali priznajem - djelomično i s pravom.