Citiraj:
Autor GymBaja69
Pozdrav,
Gigabyte GTX960 Windforce 2OC 2GB. Uključiti manual fan control ili ostaviti na automatici?
Kad je na auto ventilator se ni ne uključuje za vrijeme "praznog hoda", tek npr. u igrama kad se opterećenje na GPU znatno poveća i to na temperaturama oko 40-50 (govorim napamet).
Kako većinu vremena grafička ipak ne radi pod velikim opterećenjem zanima me taj prazni hod. Temperatura na auto bude oko 30-35, ako upalim manual fan control spusti se na 20-25 sa brzinom ventilatora na 25%.
Buku iz grafičke ni ne primjetim na tih 25%, ne smeta mi ako joj ventilator radi cijelo vrijeme. Zanima me hoće li tih 10 stupnjeva razlike imati utjecaj na vijek trajanja grafičke. Ili je možda proizvođač s razlogom stavio da ventilator ne radi cijelo vrijeme?
Također, ovaj Gigabyteov GURU program mi se ne čini baš nešto naj, mogu li instalirati neki bolji npr. MSI Afterburner iako mi grafička nije MSI?
|
Ukljuci kako ti odgovara. Ja osobno bi skinuo MSI Afterburner i u njemu krivulju za fan controler podesio da mi se ako je npr temp na 30 stupnjeva fan vrti na 30%, 50 - 50%, itd. Tako ja radim jer mi buka i nije neki problem
Ovo da ti se vent tek ukljuci kad je u nekom loadu, to je tako slozeno.. Ima dobro hladjenje pa nema potrebe za ukljucivanjem ventilatora pri niskim temperaturama..
Da ce tih 10 temp. utjecati na vijek trajanja graficke je zanemarivo, gotovo nikakvo.