Tema: Automobili
View Single Post
Staro 08.01.2016., 14:22   #19004
Rebbit
Premium
Moj komp

Datum registracije: Mar 2007
Bok ekipa,

kupujem svoj prvi auto, pa me zanima vase misljenje.

Spadam u neku glupu kategoriju korisnika auta koji nece raditi puno km, ali kad sjedem u auto to ce bit odmah preko 100-200km.. (recimo Zagreb-Osijek nekoliko puta godisnje), na more, etc.
Odlazaka na posao nece biti jer zivim blizu, a curi ce trebat mozda par puta godisnje, jer joj je jednostavnije bikeom nego autom na posao..

Nasao sam se u nekakvoj kategoriji jačih benzinaca, recimo, 1.6 16v, cca 100-110KS.
Razlog, za sva putovanja mi treba jači i komforniji auto, a malih putovanja ce bit jako malo.
A i zelim malo veci, sigurniji auto.
Cak bi mi i dizel odgovarao, ali premalo planiram prelazit (5-10k godisnje), da bih riskirao velike popravke (turbo, bosch pumpa) na dizlovima koji su u mom cjenovnom rangu (40k, svi recimo megani 1.5dci su na 130-150k km).

Sad vi meni recite, ima li sta pametnije, ili sto bi bio najoptimalniji izbor?
Vrtim se oko ovih modela
Godista od 2006-2008/9
Astra 1.6 16v
Megane 1.6 16v
Mazda 3 1.6 16v
Focus 1.6 16v.

Sto bi vama bilo bolje, manje konja i slabiji motor, ali da me onda brda i to kolju (planiram ic biciklirat koje gdje) s potrosnjom, ili da ganjam jaci motor, 100-110-120-130ks??

stvarno ne znam, uopce si ne mogu bas percipirat sta bi mi pasalo...

ofc, da je troskova sto manje ako je moguce, a gorivo, hebga, potrosit ce se kako god okrenes...

Lenovo Thinkpad T14
Logitech MX Master 2S
Logitech MX Keys

Galaxy S23+

Rebbit je offline   Reply With Quote