View Single Post
Staro 08.01.2016., 02:32   #6049
silver_tip
Premium
Moj komp

silver_tip's Avatar

Datum registracije: May 2010
Citiraj:
Autor buljo Pregled postova
Dakle prošlo je ravno 60 dana od datuma kad sam tražio preseljenje priključka, isti tcom nije preselio. Sad zovem SZK da pitam di je zapelo i veli tip da je storniran zahtjev
Tehnicki, pravno tj. kako god okrenes ako je zahtjev storniran sa njihove strane zbog nemogucnosti preseljenja sasvim i apsolutno je nebitno jesi ti cekao 20/30/60 ili 120 dana. Posto je zahtjev storniran u samom startu onda ne vaze ni zakonska pravila oko preseljenja.

Da bi vazila neka pravila i procedura taj zahtjev mora biti u istoj medjutim kako je navedeni storniran nema ni procedure.

Pravo preseljenja prikljucka je samo pravo sto ne znaci da se isto mora i pod svaku cijenu i konzumirati, imamo mi svi pravo i na vecu brzinu ili opcenito bilo koju uslugu ako je ista tehnicki dostupna.

Citiraj:
Autor SaleFFS Pregled postova
Taj zahtjev ti je bio storniran vjerojatno vec nakon par dana od predavanja.
Da, vjerojatno su vidjeli da nema mjesta/mogucnosti i stronirali te je cak moguce da na t-com mailu ima o tome i obavijest.

Citiraj:
Autor buljo Pregled postova
Evo da probam pogodit

Prvi odgovor će bit odbijenica i da će u najkraćem roku to sredit i da se ispričavaju, eventualno će reć da ne mogu raskinut bez da platim penale.

Nakon toga ide lijepi mail povjerenstvu gdje će odgovor biti: ok, naša krivnja, ugovor je raskinut na našu štetu
Daj boze ali masta radi svasta Ne pricam bez veze, prosao sam i preseljenje i raskid ugovora tako da ne pricam bas bez veze.

Da ti je bio uvazen zahtjev za preseljenje, procedura je sljedeca:

1. Svi "paketi" koje imas se raskidaju u pojedinacne usluge.

Znaci primjerice "max2 s neki" se razdvaja na:

a) Telefon
b) Internet
c) Brzina
d) Osnovni paket prometa

2. Seli se prikljucak na novu adresu i ukljucuje se:

a) Telefon
b) Internet
c) Brzina
d) Osnovni paket prometa

3. U ovisnosti kakva je nova parica dobijes i stari/novi paket.

Znaci Flat moze, telefon moze, brzina moze biti manja !

Iz svega sto si opisao moja predpostavka je da ces dobiti onaj MaxNet mini i placati jos 1g. Apsolutno nemaju nikakve zakonske obaveze raskinuti tebi ugovor jer si ti preselio tamo gdje nema tehnickih mogucnosti za nastaviti koristi uslugu.
Pravno gledajuci ti si njihov korisnik koji je podnio neki zahtjev, oni odbili i mogu napisat radi cega god zele... boli njih kuki jesi ti na skijanju, u Zanizibaru ili negdje drugdje, ti si njihov korisnik
na ugovorenoj obavezi jos 1g. Da je tvoja kuca ili stan, da prodas i odselis na Maldive njih se to ne tice, ugovor je na tvoje ime/OIB i ako nisi prenio na novoga vlasnika racuni na tebe stizu i dalje.

Moze se desiti da dobijes raskid bez penala ali to je iskljucivo njihova dobra volja, zakonski nemaju obaveze. Bilo je slucajeva da dolaskom VDSL-a nekim korisnicima koji su na 3-4km i imali su ADSL do 4Mbps jednostvno iskljucen net jer parice sada to nemogu progurati i dobili ljudi 3G routere i Max Net mini.

Zadnje izmijenjeno od: silver_tip. 08.01.2016. u 02:41.
silver_tip je offline   Reply With Quote