View Single Post
Staro 07.01.2016., 12:13   #290
goc_mails
low_rider
Moj komp

goc_mails's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
Citiraj:
Autor wnbeeeE Pregled postova
Iskreno, ne vidim poveznicu izmedu prekovremenih i povisice/napredovanja.
U firmi gdje sam ja radio pojedinci su znali cesto ostajati duze, dok ja nisam. Ja sam dobio povisicu, oni nisu. Mjeris po poslu i ucinku, ne po satima

Kao pametan poslodavac zelis da su tvoji radnici sretni, odmorni i zainteresirani za posao.

Work life balance people, jebes poslodavca koji to ne postuje.
sve stoji...Ja sam uvijek i tvrdio da nešto nije u redu ako ja moram ostajat svaki dan duže (ili ja ne znam raditi ili je previše posla za jednu osobu -usput sad moj stari posao rade 2full time radnika i jedan na pola satnice)...Ali nisi skužio poantu priče. Ako u prvih par dana/mj/god. ne pokažeš volju, želju za poslom pa makar to značilo i ostajanje duže (i ne biti plaćen za to) i želju za novim znanjem onda ni ne očekuj da će te netko izdvojit između 400-tinjak ljudi te pohvalit/unaprijedit.

Ono što odgovorno tvrdim jest da jako puno naših ljudi koji rade u RH upravo žele ostati u toj nekoj osrednjosti ali ipak kukaju kako ih nitko ne cijeni i kako su već godinama na istoj plaći/poziciji.

Spustimo se malo i na zemlju. Puno puta čujem kako ekipa ode van i tvrdi, našao sam posao u roku tjedan-dva. A kad ono radi u slastičarni. I ne kažem da je to loše, dapače.
Ali zašto to isto nije napravio i tu? Tu je godinama bio na grbači familiji i državi jer on bubek nije mogao naći posao u struci???

A isti taj je završio ekonomiju nakon 5-6 godina studiranja isto kao i ostalih desetaka tisuća poput njega.

Sad će neko reč pa kad je tu za takav posao plaća minimalac. Jest i u pravu ste. Ali da je više tih probisvjeta koji su rekli, jebote ne mogu nač posao u struci idem radit u pekaru pa ću tražit nešt bolje , država bi bila u puno boljoj situaciji.

Sestra mi isto završila ekonomiju. 6 godina radila po pekaram. Slala životopise za radna mjesta od balerine do krovo pokrivača .

I napokon se prije 5 godina zaposlila u banci..Isto radila ko konj. Uvijek kad se pitalo jel može netko biti dežuran u subotu evo nje. Jel može netko pomoć oko organizacije arhive, evo nje...Sad više nije na šalteru. Plaća veća za 2500kn. I postoji mogućnost da će ove godine opet napredovat.

Gamad koja je došla prek veze...sjedi i dalje na tom istom šalteru i ima istu plaću/poziciju i efektivno rade 4 sata. I naravno opet kukaju kak moja sestra ima bolju štelu bla bla bla.

Poanta priče. Umjesto da svi kukaju, riječima mutavog Banditića "Ajmo delati!". Bar 5-6 godinq pa makar za minimalac i bar nešto zaraditi (btw to je jedina stvar oko koje djelimo istom mišljenje).

Da je više marljivijih ljudi, za 15godina bi mi pišali po Ircima, Kanađanima i ostalim obećanim zemljama neovisno o tome koliko naši pojedini političari kradu i lažu.

Ovako je moj savjet i dalje.. Samo vi odite i nek Vam je sa srećom, više poslova za mene. A ako za dvije god i ja ne uspijem doći ne željenu plaću pakiram se i idem. Ali idem znajući da sam probao i ovdje.