View Single Post
Staro 06.01.2016., 08:09   #24
coconut
Premium
Moj komp
 
coconut's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2006
Lokacija: Opatija
Postovi: 28,962
iP6c
http://9to5mac.com/2016/01/03/iphone-6c-mockup/

Da se malo uključim u diskusiju. Slažem se da je iOS fluidan, ali lako je napraviti fluidan OS za par uređaja sličnih hardverskih karakteristika. Andorid je univerzalan za tisuće uređaja totalno drugčijeg hardvera i njihovih međusobnih kombinacija. Samo za mobitele imaš 5-6 različitih čipseta (Intel, SD, Exynos, Kirin, MTK,...), a kad njima dodaš i druge uređaje (tableti, media playeri,...), toga imaš more. Nađi mi genijalca koji će napraviti OS koji će fluidno raditi na svim njima.

Ono što mi se sviđa kod Applea je da daje novi fw i za starije modele i da relativno dobro radi i na njima. Isto tako sviđa mi se i njihova kontrola aplikacija tj. nema malicioznih među njima.
S druge strane, ne sviđa mi se ta zatvorenost OS gdje ti trebaju razne morske kombinacije da bi barem donekle personalizirao svoj mobitel. Isto tako mi se ne sviđa nemogućnost proširivanja memorije karticama. U današnje vrijeme, 16Gb više nije dovoljno. Da je 'čistih' 16Gb još nekako, ali dobar dio pojede OS. A najviše ne podnosim iTunes. Za svako prebacivanje bilo kakvog file, treba ti prokleti iTunes. Tu Android dere Apple. Drag n drop i doviđenja.

Sve u svemu, Apple (kao i svi drugi) ima i svojih + i -. Na korisniku je da vidi šta mu je od toga bitno i odabere svoj budući mob.
__________________
"Dvije stvari su beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran." A. Einstein

Zadnje izmijenjeno od: coconut. 06.01.2016. u 10:02.
coconut je offline   Reply With Quote