View Single Post
Staro 05.01.2016., 01:13   #1318
sipe
Premium
Moj komp

sipe's Avatar

Datum registracije: Jun 2007
CP forum.hr moj post.

Malo brojki

Ruta je Zagreb-Zadar, autocesta A1. Bus 100km/h.

Tehnički podaci - Mobitel je Sony Xperia Z C6602
Postavke - 3G (preffered)/2g, operator automatski.

Dojmovi - Od Zagreba do Zadra sam imao konstanti 3G signal. Na 10 sekundi nisam imao ni 3G ni 2G signal koji 5 minuta nakon Bosiljeva, signal se kasnije vratio. Uglavnom postojan i 99% stabilan 3G signal na kojem se može surfati bez ikakvih problema. U tunelima automatski prebaci na HT 3G, kad izađete iz tunela Tele2 3G

Tehnički dojmovi - Nema više nacionalnog roaminga HT-a. Mobitel stalno prebacuje između Tele2 3G i HT 3G signal. Kad ste na HT 3G signalu, nigdje vam ne piše HT, ne piše vam nikakav nacionalni roaming, IP adresa vam od Tele2 (provjereno). Prebacivanje na HT 3G signal ne možete nikako skužiti, morate provjeravati pomoću neke aplikacije MNC ili preko *107#. Ako odaberete operater Tele2, opet će vam prebaciti na HT 3G gdje nema Tele2 signala jer (nisam baš siguran) HT koristi MORAN pristup za dijeljenje radio mreže s Tele2. Koga zanima više neka klikne na link. Ukratko dijele samo radio mrežu, čim ste spojeni na baznu stanicu, nadalje ste tele2 korisnik (ip adresa i ostalo).

Ukratko dobijete pravi Tele2 i HT signal za cijenu jednog, prelazak na HT signal ne možete nikako skužiti

Cellmapper karta (tele2 signal, lista ćelija koje sam "obišao" )
http://www.cellmapper.net/map?MCC=21...=false&bands=0

Speedtestovi (imena su lokacije na google maps, +- 100m od mjerenja, širina i dužina su iz speedtest aplikacije)

Lisinski

Izlaz Jastrebarsko

Vukova gorica

Trošmarija

Jelvica

Otočac izlaz

Izlaz Grić tunel

Pavlovac Vrebački

Kik

Ulaz Sv.Rok

Izlaz Sv.Rok

Rupalj

Sve u svemu ja sam zadovoljan, konačno imamo 3G signal duž cijele autoceste pa možemo surfati dok vozimo .

Pitanje za vas, probajte pogoditi koji je speedtest na HT 3G signalu bez da gledate carrier.

Rezultati u CSV formatu
http://pastebin.com/0UFqwAht

Pohvale, kritike, prijetnje dobrodošle
sipe je offline   Reply With Quote