Rekao sam to u kontekstu onog što si spomenuo da je to pravo za sve, tj. privilegija, koju mnogi uzimaju zdravo za gotovo.
Zato nam je tržište rada u ovakvom k*. Sposoban ćaća ima 3 sina, od kojih ne znaš koji je veći jebivjetar, pa će ih veze ubacit u školu, kako bi mogli upisat faks, pa još dobiju i besplatan studentski dom, možda uleti još i par dana braniteljskog staža u birtiji i eto ti akademskog građanina koji će ti jednog dana biti šef. Već toliko puta viđen domaći recept za uspjeh...
S druge strane, obrazuješ se za nešto godinama (uzmi dizajn, fotografiju, informatiku, novinarstvo...) i onda ti posao koji zahtjeva visoko obrazovanu osobu uzme hobist amater koji će uzeti kikiriki za navedenu uslugu.
Toga vani nema, a ako i ima, onda su jako izolirani slučajevi.
Imao sam tu sreću, pa sam živio i radio neko vrijeme u Americi, i to po našim standardima jadan studentski posao. Bio sam spasioc i instruktor plivanja.
Čisto banalan primjera kako te zakoni štite i osiguravaju ti posao....radiš tulum doma i imaš bazen. MORAŠ unajmiti spasioca, jer inače će te u slučaju da se nešto na bazenu desi, tužiti onaj kojem se to dogodilo, i onda će ti još država sjest na vrat. Satnica...minimalno 30$
Ovdje....nit mi priznaju licencu američkog crvenog križa, dakle, ne mogu raditi ni kroz ljeto na bundeku

Eto ti države
Citiraj:
Autor Alph4Dawg
Ama Boze sacuvaj.
Sorry, morao sam. 
|
U glavi mi je rasprava s frendicom. Puši već valjda 15 godina i nonstop je kod doktora. Doktor joj govori da ima ćir na želucu od toga i da joj je organizam u stanju nekog od 70 godina. Preporuča joj da prestane dok nije kasno...ali ne.
I onda veli....isuse, pa ja sam morala platiti zadnji pregled iz svog džepa jer mi je isteklo dopunsko ili neš takvo je bilo u pitanju. E, onda sam popizdio