Citiraj:
Autor Friday
Mislim da su podigli na 9.15 pocevsi sa ovom godinom
|
A to je 1464€ BRUTTO! Gdje je tu tih 1700€ netto o kojima pricamo?
Nemojte me pogresno shvatiti, zelim vam svima da zarađujete po 4000€ mjesecno, ali svaki dan sam u kontaktu sa mladim ljudima koji su ostavili obitelji, posao u Hrvatskoj i rasprodali sve sto imaju i otisli vani raditi, "nahranjeni" pričama sa kojekakvih FB grupa i foruma kako je vani blagostanje i zemlja meda i mlijeka, pa se na kraju ili vratili bez icega jer ih je prevario neki poslodavac ili dok plate smjestaj i ostale troskove, posalju nesto sitno doma, ne ostane im ni za kifle. A ljudi su otisli sa namjerom da za 4-5 mjeseci skupe dovoljno novca da dovedu obitelji gore. Najgore je to sto se takvi slucajevi nigdje ne javljaju jer ih je sramota da okolina ne kaze da su "propali" i da su nesposobni jer nisu uspjeli tamo negdje gdje svi uspiju, a nisu ni svjesni koliko srece treba da se i tamo uspije. Ja osobno nisam misljenja da je tamo vani toliko bolje. Jeste malo bolje, ali to nije vrijedno stresa koji prozivi i pojedinac i obitelj u takvoj tranziciji.
Ono sto je kod mene prevagnulo je cinjenica da bi mi djeca svaki dan morala autobusom ici u skolu po 10-15 kilometara. Jednostavno nisam spreman curice od 9 i 6 godina pustiti da same idu autobusom kroz grad od 300000 stanovnika. Nikakvi novci koje mogu tamo zaraditi nisu vrijedni toga.