View Single Post
Staro 04.01.2016., 17:02   #84
Alph4Dawg
Addicted to music.
Moj komp

Alph4Dawg's Avatar

Datum registracije: Sep 2009
Meni su ukrali Galaxy S4 prosle godine u desetom mjesecu.Otisao na policiju, napravio kaznenu prijavu, dao kutiju sa svim dokumentima.Uzeli su IMEI i jos nekoliko podataka (gdje sam bio, s kim, da li se pio alkohol, boja mobitela, da li ima kakvih ostecenja na uredjaju, na koliko procjenjujem uredjaj, etc.)
Mobitel je pronaden za manje od tjedan dana u Sunji kod nekog lika, koji ga je kupio od nekog treceg.Uglavnom, mobitel je vec bio prosao kroz tri para ruku.
Situacija je sljedeca, a to mi je receno od strane inspektora.
Dakle, oni su duzni zaprimiti vasu prijavu i to stoji, medutim; uopce se ni ne trude pokusati pronaci mobitele koji kostaju ispod 2000kn, otprilike.

Procedura, nakon uzimanja IMEI-a i potrebnih podataka je da oni proslijede podatke, uz zahtjev i nalog, operateru.Nakon toga (bez obzira da li je na mobitelu ukljucen GPS ili ne) se mobitel locira i pronade u kratkom roku (zbilja nisam siguran kako to tocno funkcionira, ali valjda mob na nekoj bazi i dalje odasilje signal).
Jos nesto mi je napomenuto nakon prijave.Dakle, postoji nekakav lanac 'crnih shopova' koji se bave otkupom 'vrucih uredjaja' (navodno je dosta prosireno, nalazi se u Zagrebu), i ako uredjaj tamo dospije sanse za povratak su skoro ravne nuli, jer se mobitel u vrlo kratkom periodu nalazi van granica RH i policija vise nije u nadleznosti.

To mi je sve receno od strane inspektora.

BTW, sve sto tamo kazete i oni napisu u zapisnik - ZAPAMTITE.Biti ce potrebno poslije na sudu, jer cete biti pozvani kao svjedok-ostecenik.

EDIT: Pitati ce vas da li prijavljujete kradu ili nestanak.Ako je ukraden, napomenite da ste dosli prijaviti kradu, a ne nestanak.Automatski se tome pristupa drugacije, jer imaju takve na piku.

All you have is your fire and the place you need to reach.
Don't you ever tame your demons, always keep them on a leash.
Alph4Dawg je offline   Reply With Quote