Meni su ukrali Galaxy S4 prosle godine u desetom mjesecu.Otisao na policiju, napravio kaznenu prijavu, dao kutiju sa svim dokumentima.Uzeli su IMEI i jos nekoliko podataka (gdje sam bio, s kim, da li se pio alkohol, boja mobitela, da li ima kakvih ostecenja na uredjaju, na koliko procjenjujem uredjaj, etc.)
Mobitel je pronaden za manje od tjedan dana u Sunji kod nekog lika, koji ga je kupio od nekog treceg.Uglavnom, mobitel je vec bio prosao kroz tri para ruku.
Situacija je sljedeca, a to mi je receno od strane inspektora.
Dakle, oni su duzni zaprimiti vasu prijavu i to stoji, medutim; uopce se ni ne trude pokusati pronaci mobitele koji kostaju ispod 2000kn, otprilike.
Procedura, nakon uzimanja IMEI-a i potrebnih podataka je da oni proslijede podatke, uz zahtjev i nalog, operateru.Nakon toga (bez obzira da li je na mobitelu ukljucen GPS ili ne) se mobitel locira i pronade u kratkom roku (zbilja nisam siguran kako to tocno funkcionira, ali valjda mob na nekoj bazi i dalje odasilje signal).
Jos nesto mi je napomenuto nakon prijave.Dakle, postoji nekakav lanac 'crnih shopova' koji se bave otkupom 'vrucih uredjaja' (navodno je dosta prosireno, nalazi se u Zagrebu), i ako uredjaj tamo dospije sanse za povratak su skoro ravne nuli, jer se mobitel u vrlo kratkom periodu nalazi van granica RH i policija vise nije u nadleznosti.
To mi je sve receno od strane inspektora.
BTW, sve sto tamo kazete i oni napisu u zapisnik - ZAPAMTITE.Biti ce potrebno poslije na sudu, jer cete biti pozvani kao svjedok-ostecenik.
EDIT: Pitati ce vas da li prijavljujete kradu ili nestanak.Ako je ukraden, napomenite da ste dosli prijaviti kradu, a ne nestanak.Automatski se tome pristupa drugacije, jer imaju takve na piku.