View Single Post
Staro 03.01.2016., 22:17   #2477
jacobbb
Premium
Moj komp

jacobbb's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Question Windows 7 instalacija, boot-up problem

Pozdrav

imam problem kod instalacije Win7, komp mi nikako neće bootat Win7 DVD već automatski pokreće stare Win7 koje već imam gore. U biosu sam išao na Boot postavke i imam ovo:

AHCI P1 je SSD disk
AHCI P2 je HDD 2Tb
AHCI P3 je HDD 3Tb
AHCI P4 je DVD-RW

Tu sam dakle samo zamijenio i AHCI P1 stavio na Boot option 2 pošto je SSD disk (glavni na kojeg idu Windowsi, i na kojem jesu sad Windowsi), a na Boot option 1 sam stavio AHCI P4, odnosno DVD-RW. Dakle, samo zamijenio pozicije u odnosu na to kako je gore na slici (kako je bilo).

I ništa, on i dalje boot-a stare Windowse7 sa SSD diska. Probao sam na početku sa F11 ući u Boot options i ručno odabrati da ide na DVD - opet ista stvar, čuje se zvuk DVD-a kako krene vrtit no kreću stari Windowsi.

To mi se već desilo prije cca pola godine pa sam morao na kraju izvaditi SSD disk i prvo ga formatirati sa drugog (starog) kompa. Čim sam ga takvog formatiranog vratio natrag odmah je komp prešao na instalaciju. No ne želim to opet sad raditi, to nije rješenje da svaki put vadim SSD disk i nosam drugdje na formatiranje, pa eto otvaram temu da pitam zašto se to dešava, ukoliko netko ima kakvu ideju?

DVD inače normalno radi u Windowsima, i kod instalacije Windowsa je uvijek normalno radio jednom kad se formatira SSD disk.
jacobbb je offline   Reply With Quote