Citiraj:
Autor X-Plosiv
Ja imam problem sa ljudima koji završe fakultet, a ne žele ništa raditi. Tj. ako imaju npr diplomu iz "ubaci smjer Ekonomije" oni neće raditi ništa što nije uredski posao, makar 3g ne mogu naći posao. Ne kažem da je svaki fakultet loš, jer nije (sve je pitanje tvoje želje i što bi radio), ali je ogromni problem ljudi koji ne žele ništa raditi. Većina očekuje nakon fakulteta raditi za 7000 kn odmah, a realno gledajući ne znaju ništa, jer nije poaso fakulteta da tebe nauči raditi taj posao, nego da ti usadi znanje i da si svjestan da možeš učiti. Iovako ionako većina na poslu napočetku je više teret nego koristan, ali i to sve ovisi o osobi.
|
+1
I na kraju su takvim ljudima svi drugi krivi jer ne mogu naći (dobar) posao, a prilikom izbora fakulteta su htjeli ići linijom manjeg otpora.
Ja znam zbilja tek par ljudi koji su završili moj faks, a da su nezaposleni (a i ti su nezaposleni svojim izborom). Jbg, pati se malo pa će i isplatiti. Sad sam na zadnjoj godini matematike i uz to radim kao developer. Prvo sam samoinicijativno otišao na praksu, a poslije nje i ostao. Uvjeti super, ekipa super, još samo da faks riješim.
Znam par ljudi iz okruženja koji su završili ekonomiju/pravo te su lapili donedavno. Sad su neki od njih otišli u Kanadu/Irsku i tamo konobare dok im je to ovdje bilo ispod časti.