View Single Post
Staro 02.01.2016., 02:54   #80
jopis
gadget freak
Moj komp

jopis's Avatar

Datum registracije: Oct 2009
Citiraj:
Autor Friday Pregled postova
Znam hrpu ljudi koja godinama radi isti usran posao za iste usrane novce uglavnom braneći svoju poziciju upravo ovako kako si ti to napravio.
Ne branim ja ništa. Ti si imao neke svoje razloge političke, ovakve onakve, kakve god, za otić van, otišao si. Tvoja stvar. Ja sam REALNO i sa SVOG stajališta napisao kako ja gledam na odlazak vani, dirnut tvojim teoretiziranjem da se sa 5000kn plaćom ne može živjeti u Hr normalno, gdje nisi u pravu.

Citiraj:
Prilike prolaze pored njih i drugi ih grabe. Znaš da ni ja ne radim ko konj. Imam periode kad projekti stisnu pa se ustajem ranije ali nikada moja djeca nisu zbog toga ispaštala niti bilo šta drugo (battlefield, pijančevanja, šta god).
Ustajanje svaki dan u 4-5 ujutro i rad do ko zna kad poslijepodne ili navečer tebi nije radit ko konj. Sorkać, al ne kontam, ili je netko nekog lagao.
Vidiš, s mog stajališta je normalniji dan kad provedem jutro sa svojim sinom, odem radit i dođem i u ovo zimsko doba dana kući za danjeg svjetla da mogu opet izvest dijete van u šetnju, navečer se normalno s njim i ženom podružit ili otić do frendova ili do naših familija malo u goste, kad moji odu leć sjest malo za komp odigrat nešto i opet ujutro sve isto. Meni je neprocjenjivo to vrijeme provedeno sa sinom jer vidim koliko mu znači, a gledam dijete od svog kuma koji radi svaki dan od 06-22 od 1.4. do 1.10., ostatak godine radi 'normalnije', i on sam ludi i piz.i jer je svjestan da je u vlastitoj kući napola stranac. Rekoh ranije, imam takvih primjera hrpetinu.

Citiraj:
Ja imam 9 satno radno vrijeme (sat vremena je obavezna pauza, jbg) i to je to. Kod kuće povremeno malo fušarim ali uglavnom rano ujutro jer se i inače rano ustajem (često vikendom i prije 6 iako nemam nikakve obaveze).
Imaš sad. Koliko si puta sam pisao da si radio od 4 do 22.... Sorry, ne vidim se u takvom 'filmu'. Ja imam 7 satno radno vrijeme u Hr, pazi, u više nego dobrostojećoj privatnoj firmi. I? To nema apsolutno nikakve veze s onim što sam ja pisao u prethodnom postu, niti s poantom mog pisanja i javljanja u topic uopće.

Citiraj:
Iz HR sam otišao zbog drugih stvari a ne zbog financija iako je ovdje i financijski sve naravno puno bolje.
Tvoji razlozi zašto si ti otišao su tvoji razlozi i ne ulazim u to, niti me zanima previše, znam samo što si znao reć na ts-u ili pisat na bugu.

Citiraj:
Ja sam i u HR odlazio u druge firme iako sam imao dobro plaćen posao. 2014. sam dao otkaz u firmi u kojoj sam bio apsolutno nedodirljiv. Zadnje 2-3 godine nisam ni jedan jedini dan došao na posao na vrijeme. Radio sam što sam htio i kad sam to htio.
Nedodirljivi ne postoje. Svatko, ama baš svatko je zamjenjiv.
Promijenit posao kad ti dopi.di, kad ti nešto ne paše, kad želiš bolje, to bi trebala bit najnormalnija stvar svakom i svagdje, a ne samo tebi. Tu je jedini problem ova trula država što je relativno teško naći dobar posao, ali opet, nismo svi jednako sposobni i voljni mijenjat okruženje, no tu su civilizirane države daleko od nas, lako je naći posao onom tko hoće raditi, za razliku od ove trule privrede ovdje.

Citiraj:
Dakle, mogu shvatiti kad netko zazire od odlaska na zapad gdje se radi 45 sati dnevno (iako je to bulšit bez premca) ali ako se nisi maknuo sa iste faking točke već godinama a znaš da radiš za pola kikirikija - onda definitivno nemaš nikakvih argumenata da to braniš. I ne, 5.000 kn nije nikakva lova ma kako netko skroman bio.
Fulao si poantu, nitko nije rekao da je 5000kn neka lova, nego samo ti ne kužiš da se s tom lovom itekako može normalno živjeti i biti sretan i zadovoljan u životu.
O radu na zapadu mi nitko ne treba pričati, imam i više nego dovoljno bliske familije u austriji i njemačkoj i bio sam tamo stotinu puta i znam kako tko živi, hoćeš oni koji lete za parama iz ranijeg navoda, hoćeš ove normalne koji rade svojih 8 sati i uživaju u životu. Normalnih ljudi i frikova ima svagdje, ne samo kod nas. Sve je kako si tko posloži svoje 'kockice'

Prije ili kasnije većina ekipe koja leti za parama (nisam ja tebi Špelac napisao da si ti jedan od tih, niti to pokušavam, pričam/pišem generalno), shvati da im je život (i sve one lijepe male stvari koje život čine boljim i zanimljivijim) prohujao s vihorom. Živit život maksimalno, kasnije je (pre)kasno!!