Pozdrav, da dignem ovaj topic iz pepela, nisam našao slični topic.
Može li preporuka konfiguracije servera koji bi služio kao kao file i print server, te DNS i host za web stranicu. Trebao bi veći hdd, tj vjerojatno više njih jer bi stavio RAID5 zbog backupa. Na serveru bi se nalazili računovodstveni programi, CRM i veći video zapisi, radi se o manjem broju računala spojenih na mrežu preko ciscovog switcha i rutera.
Kako o cijeni ne odlučujem ja, zanima me koliko bi toga stalo u cijenovnom rangu do 15-17 tisuca kuna? Naglasak bi vjerojatno bio na količini hdd-a ali neznam pravi omjer izmedju cijene ostalih komponenti i hdd-a u navedenoj cijeni, tj neznam koliko bi "patile" ostale konfiguracije ako bi bio veci fokus na hdd-u. Računam negdje oko 5TB iskoristivosti bilo okej. Javim detaljnije kada mi predlozite konfiguraciju da mogu znat kako ću krpati ali najbitnije je da je stabilan i brz.
Uz to, može li onda na konfiguraciju preporuka i UPSa (on bi se dodatno kupio) i hoće li mi trebati novi workstation jer trenutno radim na E8400@3.00Gz sa 2GB rama, te računalima sličnih konfiguracija.
Edit. vjerojatno bi išao WS 2012 ali on će biti zasebno kupljen.
Unaprijed hvala na odgovorima i Sretna Nova!