Tema: Automobili
View Single Post
Staro 30.12.2015., 13:02   #18809
Penryn
Premium
Moj komp
 
Penryn's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2008
Lokacija: Silicon Valley
Postovi: 109
Citiraj:
Autor ozren Pregled postova
C) Najopasnija radnja u prometu (bez ikakve konkurencije, jebeš vožnju u suprotnom smjeru na autoputu, itd.) je preći nekoga s desne strane. Puno bolje je npr. voziti se u koloni u lijevoj traci 80km/h, s minimalnim razmakom, dok je desna kilometrima prazna, a kolonu predvodi klinac kojem se slijeva znoj i koji grčevito drži volan i ima izraz lica gori nego kad se netko na WC-u bori s tvrdom stolicom. Da, prošao sam tu cijelu kolonu kad sam vidio da je desna uporno prazna. I da, smatram da mi je bilo puno sigurnije nakon toga voziti 20-ak km kao Pavle sam na svijetu nego bit zbuksan i naprijed i nazad u koloni zbog kretena na čelu.
Naravno, o intervenciji o policije ne treba ni govoriti, to je bilo na KA-ZG, dakle beznačajnom dijelu mreže autoputa RH, osim toga dečko je lijepo sporo vozio, a to je ustvari najbitnije.

U čemu je onda problem ako je seat napravio pretjecanje s desne strane?
Znači opravdavaš pretjecanja s desne strane, al ako to netko napravi tebi ili ženi, ee onda vrijede druga pravila, onda treba dijeliti pravdu?

Ok, seat je divljao i žena ga je išla naučiti pameti, a šta bi bilo da je iza nje bio recimo naturpijani M5 s jednakim mentalnim sklopom pa da je onda i on nju išao naučiti pameti? U početku nije držala razmak, pretjecala je s desne strane iako je seat dao desni žmigavac a ona je bila još uvijek iza njega i u mrtvom kutu..

I sam sam nekad prije znao "istjerivati pravdu" takvim kamikazama po cesti, udrio bi po gasu pa ko je luđi. Rijetki popuste i skuže kakve retardacije rade.
Al s godinama skužiš da je raditi takvo nešto apsolutno neodgovorno po ostale sudionike u prometu ali i totalno kontraproduktivno jer su u takvim jurećim naturpijanim kočijama uglavnom budale koje samo čekaju tako nekog da im odgovori pa da mogu s još većim žarom pokazati koliko su "ludi".

Zato bolje propustit pa nek ide dalje. Prije će doći k sebi ako ga "ponizno" propustiš nego ako ga ideš "uškopiti" ili ako mu odgovoriš na njegov način.

Divljao si i prekršio zakon, sad ću ja isto divljati i prekršiti zakon kako bi te naučio pameti.. e ne ide to tako.
Penryn je offline   Reply With Quote