Pozdrav.
Imam
Lenovo Q180 (Atom D2700, HD 6450A) i updateao sam ga na windows 10. Svi driveri su instalirani, ali izgleda da neki nije dobar.
Kad pokrenem H.264 youtube u browseru (chrome, ff, edge,...) u 90% slucajeva dobijem bsod (WHEA_UNCORRECTABLE_ERROR).
S VP8/9 je situacija bolja, cini mi se da ne dobijem bsod kad njega koristim, ali ne mogu gledati 1080p jer nije podrzana hw akceleracija preko graficke pa se cpu zakuca na 100%, a atom to ne moze prozvakati. Koristim h264ify chrome plugin za odabir codeca.
BlueScreenView kaze da bsod bacaju hal.dll i ntoskrnl.exe, mogu poslati logove ako je potrebno.
Pokretao sam FurMark, Prime95 i memtest i sve prolazi ok, problem je samo kod videa u browseru. To valjda znaci da je hw ok i da ne valjaju driveri.
Isprobao sam sve windows 10 verzije ati drivera i ista stvar, a sad je ati stavio HD6000 u legacy sto valjda znaci da nece izlaziti novi driveri.
Kodi radi super, 1080p filmove mogu gledati, youtube radi kroz njega, al youtube plugin za kodi ne podrzava fullhd i prestao se razvijati.
Jel ima tko kakvu ideju sto bih mogao probati napraviti da mogu gledati 1080p filmove na youtubeu?
Ne bih se vracao na win7 jer sam tamo imao problema s ati driverima i kodijem i nije mi radio DXVA (fullhd filmovi su brejkali) i kodi se znao "smrznuti" na kraju filma. A opet, mozda su to popravili s novim driverima...
Alternativa mi je linux, ne znam kakvi sada tamo ati driveri. Probao sam ubuntu kad sam kupio lenovo (prije 4 godine) i nije bilo hw akceleracije youtubea pomocu graficke. Jel sad situacija bolja?
Ako netko ima kakvih iskustva ili prijedloga
PS
Nisam jedini s ovim problemom, ljudi s q180 i win10 se zale na istu stvar, al nisam nasao rjesenje.