Aha, heavy cruiseri imaju oklopice. Radim malne jednak dmg na cruiserima i DDovima.
To je, naravno, sasvim normalno.
Veci dmg primam od cruisera sta na mene puca sa HE il AP nego sta ja njemu radim. Koja je to logika. Ako hoce imat balansiranu igru, neka prestanu radit sranja i rebalans oruzja svaki patch.
HE jos prozdire brodove da je to nehumano. Dobijem 3 vatre u 2 salvoa, popravim se i jedan shell me pogodi i opet gorim. Nije bitno angllanje broda ni preciznost, pogodi sa HE i brod gori...skill potreban je samo uopce nesto pogodit. Naravno, veci je dmg ako pogodis superstructure, al palio sam brodove gadjajuci waterline sa HE.
AP kao min/max bi trebao bit upravo to, da ako pogodis gdje treba i namucis se pogodit citadelu da te nagradi necim sta nije 1200 dmga. AP igranje zahtjeva vise skilla od HE. Ali nope, sad se overpena sa jacim topovima ko od shale.
Torpeda su OP do jaja, nema glancing shota, nema nista osim cistog dmga. Ako me pogodi pod kutem od 90 il pod kutem od 1°, sve mi je isto. Em pucas cloakan, em sad vidis torpeda kasnije i ako ti je brod preko 35k tona, sporije ih izbjegavas.
I od svega toga, AP su isli rebalansirat. Jer BB ima spread da je to katastrofa, reload od 30ak sekundi i za to si nagradjen minimalnim dmgom. RNG, ok. Gdje je rng na torpeda da koji od njih bude dud?
Igra je napravljena za rock-paper-scissors sistem, DD ubije BB (iako DD uspjesno torpedira ama bas sve), Cruiser ubije DD, a BB ubije cruisere.
Samo sta je to trenutacno "malo" van balansa. Ako BB nemoze pouzdano ubijat cruisere, onda je cijeli trokut isao kvragu. I ne, nisam zaboravio na carriere, oni su sa torpedima kao weapon sistemom u klasi DDa, ako pogodi, garantirano masivan dmg.