View Single Post
Staro 26.12.2015., 09:24   #2119
redscro
Premium
Moj komp

redscro's Avatar

Datum registracije: Dec 2008
Citiraj:
Autor Billy007 Pregled postova
Dakle, naručio sam cijelu konfiguraciju u komponentama + monitor i periferija.
Ja sam radio u computer shopu i kad bi imao dilemu nazvao bih kupca.
Nisu provjeravali tko je pogriješio, a kasnije sam gledao ponudu vidio sam da sam ja krivo naručio što nema razlike.
Hvala za odgovor i za savjet kako se drugi puta postaviti u sličnoj situaciji.
Nedugo sam u Karlovcu u Comelu uzeo za susjeda dvb-t uređaj za Tv. Nažalost nije radio ispravno tj. kvaliteta signala je bila loša pa se slika raspadala. Vratio sam ga i zamijenili su bez pitanja iako sam ga otpakirao, a oni ovjerlili jamstvo. Nadoplatio sam nekih 50 kn za skuplji model koji je radio kako treba. Svi sretni i zadovoljni bez umanjenja cijene....
Kako bilo Linksu treba pokazat da se tako ne radi. Poslao sam upit društvu za zaštitu potrošača, a budem ih prijavio nadležnim institucijama.
Treba se borit za svoja prava. Nismo ovce.
Sretan Božić i svako dobro.
OK, mogli su to zapaziti i obavijestiti te, no treba razumjeti da i kod njih zna biti gužva i nemaju vremena razmišljati o kompatibilnosti komponenti nego kad vide narudžbu sve skupe i zapakiraju bez mnogo razmišljanja. Upitna je i educiranost onog koji to obavlja i zna li uopće ide li to skupa. Uglavnom, nije nikakva strašna greška s njihove strane.

Što se tiče vraćanja kupljenog u Comelu, to je dobra volja vlasnika trgovine (ne prodavača, prodavač u Linksu radi po naredbi vlasnika), no on je tu na gubitku ako je pošten do kraja pa neće to uvaliti nekom kao novo neraspakirano, a obično to bude slučaj.

Što se prijave tiče, nemaš osnovu za prijavu jer ti prava nisu ni narušena. Da si im poslao raskid ugovora, a oni odbili, onda bi imalo smisla, ovako znaš za drugi put. Za prava se treba boriti, no treba ih i poznavati prije svega.

Sretan Božić također.
redscro je offline   Reply With Quote