Citiraj:
Autor nathan.fake
Uff, velikog li radnog iskustva iskustva. /NHF
Ja sam radio 7+ god u istoj bransi, nikad nisam kupcu radio problem oko jamstva, nebrojno puta sam i progledo "kroz prste"...
Zasto bi mu radio problem, ako ima papirologiju i ako se ne vidi da je komponenta fizički ostecena... posaljem u ovlasteni servis, oni poprave/zamjene... svi sretni i zadovoljni (pogotovo kupac*)
Necu ulazit je li ovo po zakonu sto ADM radi, ali je kranje bezobrazno od njih - samo si teraju kupce.
*naravno da ima situacija kad kupcu "nije po volji", no sve se rijesi dialogom i dogovorom, osim toga taki slucajevi nisu sakodnevica.
|
Jedno je ako si samo trgovac i utrpavas ljudima robu i boli te ko bu to poslije popravljal ili reklamirao drugo a drugo je ako imas i servis u sklopu toga pa moras sam sve rjesavati. Pomijesao sam kruske i jabuke jer bi zakon trebao biti isti za sve komponente koje se ugradjuju. Bilo graficka kartica bilo disk plocice na autu..
Nema garancije ako sam ugradjujes dijelove u bilo kakav stroj. Uostalom to i pise na svakom proizvodu. Da ugradnju treba provesti ovlasteni strucnjak. Zato postoje serviseri koji stave gore svoj potpis. Kod nas je cuspajz kineskih i njemackih zakona i nije cudo da neznas ko pije ko placa. Kupac je uvijek u pravu, jedni se zale drugima i tako u krug. Fala bogu svi ovdje znamo sastaviti komp, ali sto ako komponentu kupi netko tko nema pojma, pa mu padne na pod, pa ju ugradjuje u plocu pod naponom.. Ima svega. Jos dobre garancije imamo.