View Single Post
Staro 25.12.2015., 20:42   #2117
Billy007
Registered User

Datum registracije: Nov 2005
Citiraj:
Autor redscro Pregled postova
Vrlo je važno jesi li krivo naručio ili su krivo isporučili, a iz svega se vidi da je prvo ovdje slučaj. Nisi im ti jedini kupac da prate jesu li komponente koje si naručio međusobno kompatibilne, pogotovo ako si naručio samo dvije komponente, ne cijelu konfiguraciju. Više puta sam iz drugih trgovina naručivao istovremeno za različita računala komponente koje nisu međusobno kompatibilne, nikad me nitko nije pitao zašto to kupujem niti ih to treba biti briga.

Da si ti dobro naručio, a oni krivo isporučili, ne vjerujem da bi pravili problem oko zamjene.

Pravo na povrat imaš u roku 14 dana kod kupnje na daljinu, no moraš im poslati pismeni raskid ugovora gdje oni u roku 30 dana moraju vratiti novac, bez ikakvog umanjivanja vrijednosti. Ne znam računa li se ovo kupnjom na daljinu, ipak je "ugovor" sklopljen preko weba pa vjerojatno da, no opet si im morao poslati raskid ugovora.

Kod kupnje u trgovini (bez web narudžbe) nema nikakvog prava na povrat, odnosno ovisi o dobroj volji prodavača. Rijetko će prodavač biti tako dobre volje da prihvati povrat za artikal kojemu je nepovratno oštećena/otvorena ambalaža ako zakonski nije obvezan. Takav artikal je kasnije teško prodati (eventualno po umanjenoj cijeni) jer, priznaj, i sam ćeš radije uzeti novo neraspakirano.

Dakle, naručio sam cijelu konfiguraciju u komponentama + monitor i periferija.
Ja sam radio u computer shopu i kad bi imao dilemu nazvao bih kupca.
Nisu provjeravali tko je pogriješio, a kasnije sam gledao ponudu vidio sam da sam ja krivo naručio što nema razlike.
Hvala za odgovor i za savjet kako se drugi puta postaviti u sličnoj situaciji.
Nedugo sam u Karlovcu u Comelu uzeo za susjeda dvb-t uređaj za Tv. Nažalost nije radio ispravno tj. kvaliteta signala je bila loša pa se slika raspadala. Vratio sam ga i zamijenili su bez pitanja iako sam ga otpakirao, a oni ovjerlili jamstvo. Nadoplatio sam nekih 50 kn za skuplji model koji je radio kako treba. Svi sretni i zadovoljni bez umanjenja cijene....
Kako bilo Linksu treba pokazat da se tako ne radi. Poslao sam upit društvu za zaštitu potrošača, a budem ih prijavio nadležnim institucijama.
Treba se borit za svoja prava. Nismo ovce.
Sretan Božić i svako dobro.